Ivan on Tech csatornája ismét cenzúra áldozatául esett a Youtube-on. Ennek következtében a népszerű kriptovlogger úgy döntött, hogy a továbbiakban saját csatornáján közli tartalmát.

A kriptotartalomgyártók más vizekre eveznek

A Youtube cenzúrája csak fokozódott az oldal általános szerződési feltételeinek legújabb frissítése után.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben is. A részletekért kattints!

A kriptopénzekkel kapcsolatos tartalmaktól megvonják a reklámokból befolyó jövedelmet és a csatornák figyelmeztetéseket kaphatnak.

A Youtube folyamatosan szigorítja, hogy milyen tartalom jelenhet meg az oldal látogatói számára, emellett az automatikus lejátszás funkcióját is frissítették, hogy az csakis engedélyezett tartalmakat javasoljon.

A Youtube cenzúrája miatt számos tartalomgyártó váltott át saját oldalakra, vagy olyan konkurens oldalakra, mint a Bitchute, a D-Live, a Vimeo, vagy a Fediverse saját hostolást kínáló Peertubeot.

Ivan on Tech csupán a Youtube legújabb áldozata. Ivan saját weboldalt indított, ahol maga biztosítja a tartalma tárhelyét és streamelését. Az ötletet a POSSE (a saját weboldaladon adj ki tartalmat) filozófiája adta.

Az adatvédelem és a cenzúra az internet jövőjének két legnagyobb problémája

A legnagyobb techcégek tovább próbálják korlátozni az internet szabadságát a közösségi oldalakon történő cenzúrával és a vitatott témák betiltásával, így valószínűsíthető, hogy egyre több tartalomgyártó kényszerül cenzúramentes alternatívák alkalmazására.

Az adatgyűjtés egy másik veszély, amely a felhasználókra leselkedik, ugyanis ezek a nagy techcégek azért nyújtanak ingyenes szolgáltatásokat, hogy összegyűjtsék és árulják a felhasználók adatait.

Az adatokért való küzdelem nagyon fontos a személyes adatok védelme és a cenzúra elleni küzdelem miatt.

Mindkét kérdésre megoldást nyújthat, ha megszabadulunk a centralizált közösségi oldalaktól és a nagy techcégek szolgáltatásaitól.

A Fediverse saját hostolást nyújtó közösségi oldalainak növekedése, mint a Mastodon, a Peertube vagy a Pleroma azt bizonyítja, hogy decentralizáció felé haladunk.

Az olyan saját hostolást nyújtó projektek, mint az Urbit, a BTCPay server és a LibrePatron is az online szabadságért és adatvédelmekért való küzdelem élvonalában harcolnak.

Olvastad már? Willy Woo váratlan bitcoin árfolyam-mozgásokra figyelmeztet

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂