Nem volt még ilyen érdeklődés a feleződés iránt

-

A Bitcoin-blokklánc blokkjutalmának következő „feleződése” soha nem látott érdeklődést váltott ki az internethasználók körében.

A Google Trends április 14-ei adatai szerint ezen az éven eddig 16%-kal többen kerestek rá a „Bitcoin halving” kulcsszóra, mint 2016-ban, mielőtt a legutóbbi ilyen esemény történt.

Földrajzilag vizsgálva az adatokat – most csak az elmúlt 30 napot figyelembe véve – a top 5 ország között Luxemburg, Lettország, Észtország, Svájc és Litvánia szerepel.
Egy kapcsolódó, ám jóval szűkebb címszó, a „Bitcoin halving 2020” már teljesen más geográfiai képet fest: itt Nigéria vezeti a listát, majd őt követi Venezuela, Ausztria, Portugália és Csehország.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Kit érdekel és miért?

A blokkjutalom-feleződés – vagyis egy adott kriptopénz blokkláncán a blokkok kibányászásáért járó jutalom periodikus, előre kódolt 50%-os csökkenése – egy olyan esemény, amelyet folyamatos megfigyelés alatt tart a kriptoközösség, hiszen mind a kriptopénz árfolyamára, mind pedig a bányászatra nagy hatással van.
A 2020-as lesz a harmadik a maga nemében, a bitcoin tízpercenkénti kibocsátási ütemét pedig átlag 6,5 BTC-re fogja csökkenteni.
Victor Li, a DeFi Toronto társalapítója nemrég kijelentette, miszerint a 2020. májusi feleződést vizsgálva a bitcoin inflációs rátája 1,8%-ra csökkenhet.

„hasonlóan az aranyhoz (vagyis az arany újonnan bányászott : meglévő arányához)”mondta.

2019 telére a Google Trends adatai már jelezték, hogy a Bitcoin halvingra történő globális keresések jelentős kiugrást mutatnak az év további időszakához viszonyítva.
Miközben most minden a COVID-19 pandémia körül forog, az ágazati szereplők azért a feleződést sem hagyják figyelmen kívül, hisz az árfolyamra gyakorolt potenciális hatása nehezen kérdőjelezhető meg.
Sokak szerint ugyanis, mivel kevesebb „új” bitcoin kerül kibányászásra, a kibocsátás üteme csökken, az ellátás hiánya pedig az alapvető közgazdasági modellek szerint törvényszerűen áremelkedéshez kell vezessen.
Az egyetlen, ami miatt aggódnunk kell, az a lehetséges „bányászkapitulálás”, mivel az ágazat kisebb szereplői jóval inkább megérzik a csökkent jutalmakkal járó veszteségeket.
Persze mindez nagyban függ attól, milyen teljesítménye lesz majd a feleződés után a coinnak a spot piacokon.

Olvastad már? Vitalik Buterin megválasztotta a bikák és medvék királyát

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Vajon a Bitcoin bálnák segítettek a BTC-nek átlépni a 60.000 dollárt?

A Bitcoin (BTC) az elmúlt hetekben következetesen felfelé ívelő pályán volt, ami spekulációkat váltott ki az intézményi érdeklődés fenntarthatóságáról és annak lehetőségéről, hogy a BTC-t...

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!