Vitalik Buterin megválasztotta a bikák és medvék királyát

-

Az utóbbi napok történéseit szemlélve látható, hogy a bitcoin elsősorban volatilitásával hívta fel magára a figyelmet. 100%-os értékváltozás pár nap leforgása alatt?
Ugyan már, a kriptovilágban az ilyesmit már megszokhattuk. Csak a legendás 2017-es nagy rali során hónapok alatt 1000 dollárról 20 000-re gyarapodott a vezető kriptopénz értéke.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Az ilyen viharos időszakokban pedig egyáltalán nem ritkák a mindennél pontatlanabb jóslatok sem.
Vitalik Buterin, az Ethereum társalapítója nemrég úgy döntött, hogy kiválasztja a legrosszabb bullish és bearish előrejelzést.


Egyrészt nem árt néha visszanézni és elmosolyogni azon emberek hülyeségein, akik mindenféle átgondolás nélkül dobálóznak a számokkal és kisebb pánikot generálnak a befektetők körében.
A kriptopénz árfolyamának predikciója ugyanis közismerten nem könnyű.

A legbikább bika – John McAfee és a milliós bitcoin 2020-ban

Bár a 2020-as év vég nem ért véget, mégis kezd egyértelművé válni, hogy az idén nem fogjuk egykönnyen elérni az egymillió dollárt. Ez a jóslat még 2017 novemberében született, az után, hogy a McAfee vírusirtóprogram társalapítója „pontosított” akkori bitcoinjóslatán.
A Twitterre akkor azt írta:

„Amikor azt mondtam, hogy a bitcoin év végéig eléri az 500 000 dollárt, egy olyan modellt alkalmaztam, amely 5000 dollárt jósolt 2017 végére. A bitcoin ennek ellenére sokkal gyorsabban növekedett, mint az feltételeztem. Most egymilliót mondok 2020-ra. Ha nincs igazam, megeszem a farkam.”

John McAfee aztán idén januárban visszavonta az előrejelzést, és azt mondta, csak több személyt szeretett volna bevonzani a piacra.
Odáig ment, hogy kijelentette: a bitcoin teljesen értéktelen, és inkább olyan kriptopénzeket javasolt helyette, mint a monero, az ether vagy a DAI.

A medvekirály – Nouriel Roubini – A bitcoin értéke eléri a nullát

Vitalik szerint a híres közgazdász és a bitcoin nagy kritikusa, Nouriel Roubini volt a legelvetemültebb medve. Ő még 2018 februárjában próbált piaci pánikot kelteni (a bitcoinárfolyam akkor 7000 dollárra csökkent), amikor a következőt írta:

Ahogy gondoltam, a bitcoin most esik 6000 dollár alá. Nemsokára 5k-ra kell számítanunk. Az amerikai kongresszus holnap fog tárgyalni a kriptocsalások ügyében. A HODL-idióták addig fognak ragaszkodni bitcoinjaikhoz, míg annak értéke el nem éri a nullát, a csalók és nagyhalak pedig dumpolva fognak menekülni.”

Hogy alakulhat-e ki újabb árfolyamgödör a bitcoin csártján? Természetesen igen. Elérheti értéke a nullát? Ez elég nehezen elképzelhető.
Nouriel a „jóslat” kijelentésekor minden bizonnyal maga is tudta, mekkorát füllent.

Olvastad már? A bitcoin akár 6000 dollár alá is benézhet, ha rosszul zárja a hetet

Forrás: kryptomagazin.sk
Kiemelt kép: Bit Gid
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép estétek! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az elemzők szerint a legjobb kriptok a piaci csökkenése ellenére

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg egy összetett környezetben navigál, mivel a befektetők és a piaci szereplők várják a közelgő Bitcoin Halving eseményt, amely várhatóan 2024. április 22-én,...

A Bitcoin 150.000 dollárig 2024-ben? Miért mondja a vezető ezt az árjóslatot?

A Bitcoin küzd a visszautasítás után, amely azt követően következett be, hogy az árfolyam 53.000 dollárt tesztelt az árfolyamgrafikonon. Az árfolyam február 20-án 51.774 dollárról néhány...

Digitális aranyláz: Hogyan alakítja át a kriptovaluta a sportfogadási piacot?

Vendégbejegyzés A kriptovaluta, amely egykor még csak egyszerű érdeklődést kapott a technológia rajongóitól, ma már rengeteg különböző iparágban, köztük a sportfogadásban is előszeretettel alkalmazzák. Ez a...

Az Ethereum Alapítvány fontos bejelentést tesz közzé

Az Ethereum Alapítvány kulcsfontosságú bejelentést tett, amely inspirálni fogja a kutatást és fejlesztést a Zero-Knowledge proof-ok és a ZK L2 szabványok területén. A ZK finanszírozás első...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!