A bitcoin megint benézett 7000 dollár fölé, az elemzők egyre bikásabbak

-

A hétvége komolyabb zakóval indult, de aztán a BTC erős visszapattanást produkált, és percek alatt visszamászott 7000 dollár fölé, egy esést követően. A rövid távú aljról így ez 5 %-os emelkedést jelent.
Ez persze még egy éppen csak kezdődő hegymenet, az elemzők már most levonták a következtetést, hogy mi várható a következőkben ezen a bizonytalan piacon (szerk.: azóta a teljes felugrásból visszahúzódott). Általánosságban véve a legtöbben optimisták.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Miért gondolják, hogy a bitcoin még feljebb megy?

A 7000 dolláros szint kifejezetten fontosnak számít a bitcoin esetében. Egy FilbFilb néven ismert kereskedő teóriája szerint ez az az összeg, amely egyfajta határvonalként szolgál. Amennyiben hosszabb időtávon is felette marad az ár, ez további emelkedést sugall.
Túlságosan sok idő nincsen már a heti gyertya zárásáig, így ha addig még mindig a szint fölött tartózkodik, támogatja az emelkedés mellett érvelőket.
Mohit Sorout a Bitazu Capital, egy kriptós befektetési alap menedzsere szerint a BitMEX order book-ja is arra utal, hogy közeledhet egy komolyabb ugrás.
Egészen pontosan megfogalmazva a tréder szerint egy short sqeeze következik, amely során akkorát ugrik felfelé az árfolyam, hogy a short pozíciók többségét likvidálja.
Ha ez megtörténik a zárás előtt még, akkor akár a 7400 dolláros szintig is tolhatja az árat, új heti rekordot állítva be.

Mi áll a mozgás hátterében?

Azt nehéz megmondani, hogy a kriptós közösség fejében mi jár, a piac általános irányát úgy tűnik, a bitcoin és a többi kriptopénz iránti érdeklődés növekedése mozgatja.
Például a felezésre történő Google keresések száma is emelkedést mutat, 12 hónapos csúcsra érve.
https://twitter.com/Bloqport/status/1249269019464564738?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1249269019464564738&ref_url=https%3A%2F%2Fcryptoslate.com%2Fbitcoin-just-hopped-above-7000-after-10-correction-convincing-analysts-of-bull-case%2F
A bitcoin már két komoly ralit csinált az eddigi felezéseinél, és azokat is a közösség növekvő érdeklődése hajtotta.
Persze azt is meg kell említeni, hogy a héten számos altcoin túlteljesítette a BTC-t, amely nagyjából ott van, ahol kezdte a hetet.
Néhány altcoint pedig egyenesen úgy aposztrofálnak, mint amelyik a piac többi részét vezeti.

Olvastad már? Elég lehet egyetlen bitcoin, hogy nyugdíjba menjünk?

Forrás: cryptoslate.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!