Továbbra is veszélyt jelent a bitcoinra a 3500-as szint

-

A CME order book-jában 3500 dollárnál van egy szép nagy rés. Ha azt vesszük, hogy a bitcoin a története során már zárt be ilyen réseket, akkor az első számú kriptopénz eszerint újratesztelheti a 3000 dolláros régiót.

Nemrégiben a korábbi IMF közgazdász, és befektetési alap menedzser, Mark Dow nyilatkozott úgy, hogy most a bitcoin „tankönyvi” lehetőséget mutat a shortolásra, a vásárlók kizárólag hosszú távon reménykedhetnek emelkedésben.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Több jel is aggodalomra adhat okot

A rés akkor tűnik fel a CME rendszerében, ha a határidős piacok zárásakor illetve nyitáskor mozog nagyot az ár. Például ha záráskor 6600 az árfolyam, majd a nyitás után egyből felugrik 7000-re, akkor beszélhetünk ilyen résről.
Amellett, hogy a CME komoly arányt képvisel a globális tőzsdei forgalomból, a bitcoin ára nem egyértelműen követi ezeket a réseket. Akkor szokta bezárni ezeket, ha egyéb tényezők is feltűnnek, amelyek befolyásolhatják.
Ez viszont bármi lehet, vevői vagy eladói nyomás, a forgalom mértéke, vagy akár egy-egy technikai elemzési alakzat.
Igazság szerint az ilyen rések kevésbé aggasztóak, mint magának a határidős piacnak a forgalma, amely március óta csökkenést mutat.
Mikor az USA részvénypiaca pirosba fordult, az akkreditált és az intézményi befektetők a jelek szerint a kriptopiacokról is elkezdték kivonni a pénzt.


Ez esést okozott a bitcoin határidős piacának volumenében is, így viszont a CME már nem tud akkora hatással lenni a rövid távú bitcoin árfolyam-mozgásokra.

4 negatív faktor

Jelenleg az árfolyam nagyjából az év eleji nyitóár közelében van. A fölötte lévő 7100-7500 dolláros szintet már többször tesztelte a múlt héten, eddig sikertelenül. Ennyi visszautasítás pedig általában további eséshez vezet.
A Fibonacci-szintek alapján a következőkben tesztelésre kerülhet a 4800-5500 közötti tartomány, ha pedig ehhez hozzávesszük a CME háromezres rését, nos, akkor a bitcoin továbbra is egy korrekció veszélyével néz szembe.
Néhány kereskedő viszont úgy gondolja, hogy az árfolyam a májusban esedékes felezésre reagál. A felezésre történő Google keresések száma növekszik, eszerint a befektetők várják az eseményt.


A historikus adatok megmutatják, hogy a felezés után 10-11 hónappal szokott megindulni egy komolyabb rali a bitcoin esetében.
A komoly ellenállás, a CME alacsony áron lévő rése, az éves nyitóáron való megragadás, és a relatív kis kereskedési volumen mind arra utal, hogy rövid távon jelentős visszahúzódás következhet a BTC árfolyamában.
Persze ezt a várakozást is boríthatja a felezés.

Olvastad már? Egy újabb csapástól tarthatnak az amerikai bitcoin bányászok

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Egy kriptó, amelynek hatodik érzéke van a csalások kivédésére

Vendégbejegyzés A Scotty the AI egy igazán ügyes kriptoérme, a befektetők el is kényeztetik az előértékesítése során. A számláló eddig 779 ezer dollárnál jár, és természetesen...

A Bitcoin ára 2021 decembere óta először éri el az 57.000 dollárt

A Bitcoin árfolyama február 15. és 25. között alacsony volatilitást mutatott, de az elmúlt két napban úgy tűnik, hogy a vevők visszatértek, mivel a BTC...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!