Pénzt osztogat az Egyesült Államok? Havi 2000 dollár közel mindenkinek

-

Az Amerikai Egyesült Államok a világ leggazdagabb országának számít, viszont az élet  mégsem olyan egyszerű arrafelé, mint amilyennek gondolánk.
Az USA lakossága nagyban függ a helyi vállalatoktól. Az emberek többsége fizetéstől-fizetésig, egyik hétről a másikra él.
Elvesztette a munkáját? Pech! Adja el a házát vagy a veséjét. Vajon mi történne, ha az amerikai lakosság háromnegyede elveszítené a munkahelyét?

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A válasz egyszerű. Az állam ugyanis pénzt osztogat. Nemrég számoltunk be arról, hogy a Fed több mint 6 billió dollár értékben nyomtatott pénzt. A legtöbb a bankok számláján landolt, hogy  azok nehogy csődbe menjenek.
Több mint háromnegyedét az állam a kisvállalkozásoknak adta, hogy azok ki tudják fizetni alkalmazottaikat.
Azon amerikaiak, akik teljesítették a feltételeket, szintén hozzájutottak egyszeri támogatáshoz, 1200 dollár értékben.
Ez azonban még mindig nem volt elég. A koronavírus az USA-ban hatalmas problémákat okozott. A teljes fertőzöttek száma hivatalosan is meghaladta a 680 000-et. Jelenleg minden harmadik COVID-19-fertőzött az országból kerül ki.

A gazdaság összeomlóban van és a jelzálogpiac is látott már szebb időket. A törvényhozók olyan törvényt nyújtottak be, amely „megoldást” jelenthet minden problémára – természetesen, hatalmas infláció árán.

2000 dollár csaknem mindenkinek! Beleértve a diákokat is

Minden amerikai lakos, akinek évente kevesebb mint 130 000 dollár a bevétele, nagylelkű támogatásra jogosult – 2000 dollárt kap havonta, a vészhelyzet végéig.
Minden házaspár, akik évente összesen legfeljebb 260 000 dollárt keresnek, havi 4000 dollárt kapnak.
Minden gyerek után további 500 dollár jár. Ez a bónusz maximálisan 3 gyerekre számítódik.
A törvényjavasolt értelmében, a diákoknak, sőt a mozgássérülteknek is jogosultságuk van erre a támogatásra, amennyiben nem teljesítették a feltételeket az eredeti stimulus megszerzésére.
Abban az esetben is, ha ezek az emberek a szülőktől vagy a rokonoktól függnek.
Végezetül, azok az emberek is megkapják a támogatást, akiknek nincs bankszámlájuk egyetlen bankban sem.
Megszerezhetik vagy egy prepaid betéti kártya által, vagy pedig olyan fizetési mobilapplikációkon keresztül mint a Venmo, a Zelle vagy a PayPal.

Vajon mindez megoldja megoldja a problémákat?

Ennek a magas támogatásnak az értelme nagyon egyszerű. Így próbálják meg beindítani a gazdaságot.
Elsősorban segíti fizetni a számláikat és kiadásaikat azoknak az embereknek, akik elveszítették a munkájukat.
Nagyon érdekes lesz figyelemmel kísérni, hogy ezt a törvényt valóban elfogadják-e. Az USA lakossága körülbelül 360 millió fő.
Ha csak az ott élők fele kapná meg a támogatást, az államnak ez is havonta 360 milliárd dollárjába kerülne. Ez semmi a Fed közelmúltban küldött csomagjához képest. Egy biztos. Az infláció növekedik, de rendesen.
Másrészt viszont ez kedvező lehet a bitcoinnak. Minél kisebb lesz a dollár értéke, annál gyorsabban fog nőni a kriptopénz árfolyama. Az nagyon érdekes lenne, ha az amerikaiak ezekért a juttatásokért kriptopénzt vásárolnának.
Ha a kongresszus elfogadná ezt a törvényt, ajtót nyitna egy érdekes gondolatnak – az univerzális alapjövedelemnek (UBI). Ennek lényege, hogy minden ember, tekintet nélkül a munkájára, a fizetésére, magasságára vagy a bőrszínre, stabilan kapna annyi pénzt, amennyiből meg tudna élni.
Több közgazdász, már a krízis kitörése előtt is azon spekulált, hogy vajon az UBI megoldást jelentene-e a gazdasági problémára. Nos, úgy néz ki, most lehetőség is nyílt az élesben történő tesztelésre.

Olvastad már? Márciusban folyamatosan nőtt a Bitcoin hashrátája

Forrás: kryptomagazin.sk
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

A republikánus szenátorok szerint a CBDC-k „sértik a szabadságukat” – Miért?

Ted Cruz szenátor vezette republikánusok nemrégiben megosztották véleményüket a központi banki digitális valutákról (CBDC). A fiat valuták e digitális formáit, amelyeket számos ország, köztük az Egyesült...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!