Márciusban folyamatosan nőtt a Bitcoin hashrátája

-

Hozzuk ki a legtöbbet a feleződés előtt? Vagy bízzunk a bányászokban és számítsunk a bitcoin hatalmas árnövekedésére halving után?
A hálózat összteljesítménye a márciusi esések után folyamatosan gyarapszik.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Volatilis március

A Bitcoin hashrátája márciusban történelmi maximumokat ért el, amikor megközelítette 123 exahash értéket.

Március 13-án azonban az árfolyamot tekintve jelentős összeomlásra került sor: valamennyi tőzsdén 4000 dollár alá süllyedt a BTC értéke. A kisebb bányászok erre reagálva leállították a berendezéseiket, a hashrárta szintje pedig 100 exahash alá csökkent.
Egy ponton még a 75 exahasht is elérte. Ilyen értéket utoljára 2019 szeptemberében mértek.

Növekedés, növekedés, növekedés

Az adatok alapján jól látható, hogy a márciusi hashrátacsökkenés után – a tartós növekedés következtében – jelenleg az összes márciusi veszteség kiegyenlítődött.
Április 14-én a hashráta elérte a 122 exahasht, amely nagyon közel állt ahhoz, hogy történelmi rekordot döntsön március eleje óta.

Mi lesz a feleződés után?

A halving már a küszöbön áll, becslések szerint május 12-e körül várható, tehát 26 nap maradt. Nagy a valószínűsége annak, hogy a hashráta továbbra is emelkedni fog, a bányászok pedig továbbra is törekednek majd arra, hogy a legtöbbet hozzák ki a halving előtt.
A feleződés után a kibányászott blokkokért járó jutalom a felére csökken – tehát 12,5 BTC-ről 6,25 BTC-re.
Ez logikusan azt jelenti, hogy a BTC ára az esemény után megduplázódik, mivel a bányászok jutalmának legalább ugyanazon a dollárszinten kell lennie, amelyen jelenleg.

A Bitcoin jövője

Leegyszerűsítve, a hashráta jellemzi a hálózati teljesítményt. Minél magasabb ez az arány, annál nagyobb erőforrás szükségeltetik egy 51%-os támadás megvalósításához.
Elmondható tehát, hogy a hashráta értéke egyenes arányban áll a hálózat biztonságosságával. A halving befolyását illetően, a hashráta növekedésével egyenlő ütemben növekedik a bányászok bizalma a BTC emelkedését illetően is.
Az legutóbbi feleződéseket követően a BTC mindig új árrekordokat döntött.

Olvastad már? 1 milliárdnyi Tether várakozik a Binance tőzsdén, és ez jó hír a kriptónak

Forrás: kryptomagazin.sk
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép estétek! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Egy kriptó, amelynek hatodik érzéke van a csalások kivédésére

Vendégbejegyzés A Scotty the AI egy igazán ügyes kriptoérme, a befektetők el is kényeztetik az előértékesítése során. A számláló eddig 779 ezer dollárnál jár, és természetesen...

A Bitcoin ára 2021 decembere óta először éri el az 57.000 dollárt

A Bitcoin árfolyama február 15. és 25. között alacsony volatilitást mutatott, de az elmúlt két napban úgy tűnik, hogy a vevők visszatértek, mivel a BTC...

Bitcoin előrejelzés: Michael Novogratz szerint 150.000 dollárra emelkedhet

A bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) körüli lelkesedés nem mutatja a lanyhulás jeleit, és a várakozások szerint az ágazatban tartós növekedés és elfogadás várható. Michael Novogratz,...

Az Ethereum bálnák 64 millió dollárt vontak ki a tőzsdékről

Az Ethereum (ETH) bizalmának figyelemre méltó megnyilvánulásaként a kriptopénz bálnák együttesen mintegy 64 millió dollár értékű ETH-t vontak ki a főbb tőzsdékről - jelentette a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!