Egyre kisebb a kriptós közösség. Mit jelent ez az árfolyamokra nézve?

-

Minden említésre méltó bitcoin alj esetében láthattunk rohamléptékű kapitulációt is a kriptoiparban. 2018 végén 6200-ról 3150-re esett a bitcoin ára, mindössze két hét alatt, a 2015-ös alj pedig 50%-os eséssel járt, három nap alatt.
Viszont nem egyedül az ilyen, gyorsan zuhanó árak jelzik a kapitulációt, hanem az iparág más „egészségi” mutatói is.
Néhány új adat arra utal például, hogy ezekben az esetekben a kriptós közösségek szintén nagy arányú létszámcsökkenést éltek meg.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A közösségi aktivitáson is látszik a kapituláció

Az Aztek nicknéven ismert kereskedő nemrégiben megosztott egy elemzést, amelyben arra jutott, hogy a kriptó fókuszú Telegram csoportok jelentős mértékű zsugorodást tapasztaltak, legyen szó kereskedéssel vagy általános kriptós beszélgetéssel fémjelzett csoportokról.
2018 júniusa és 2020 közötti adatok alapján 25 és 75% közötti csökkenés mutatható ki sok jelentős csatorna esetében.
Ennek a csökkenésnek a nagy része pedig az elmúlt hat hónapban, 2019 novembere óta történt meg.

Ez hatással lehetett a bitcoin árfolyamának a gyengélkedésére is az elmúlt hónapokban, hiszen a befektetők elhagyhatták a piacot, a veszteségektől való félelmükben.
Persze a medvepiac előtti időkből nem rendelkezünk Telegram adatokkal, de mind a ’18 decemberi, mind a ’19 decemberi alj tömeges befektetői kapitulációval esett egybe.
Ez így arra utal, ha még nem is értük el az aktuális aljat, már nagyon közel vagyunk hozzá.

Nem ez az egyetlen jel

Mindent egybevetve, az elemzők kezdenek egyetérteni abban, hogy elértük az aljat. Alex Krüger, egy, a kriptopiacokat is figyelemmel kísérő közgazdász nézetei szerint „a részvények és a bitcoin elérték az aljat”.
Ezt arra alapozza, hogy a CBOE volatilitáskövető indexe drámai esést produkált, ez pedig a legnagyobb félelmek elmúlását jelzi.


Mikor a BTC megütötte a 3700-at, ezt konkrétan nem nevezte aljnak, de megosztott egy másik üzenetet, amelyben viszont a részvényeknél az aljnak nevezte ezt, hiszen az USA-beli munkanélküliségi adatok első sokkján túljutva kicsit lenyugodtak a kedélyek.
Más perspektívából nézve, a kriptopénz piac elérte az aljat. Az alábbi grafikon is arra utal, hogy az elmúlt hetekben látott komoly BTC kereskedési volumen alapján kimondhatjuk, a 3700 volt a mélypont.


Ahogy az elmúlt három év minden magas és alacsony árfolyamszintjénél láthattuk, a trend kifáradását és a fordulást nagy volumenű hetek jelezték előre.

Olvastad már? A híres közgazdász, aki 30 évvel ezelőtt megjósolta a Bitcoint

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!