A bitcoin ára nem úgy mozog, mint az eddigi felezések előtt

-

A bitcoin közelgő blokkjutalom-felezése közmegegyezés szerint fundamentális eseménynek számít. Az általános vélemények alapján ez tovább erősíti a hálózatot, és áremelkedést szokott eredményezni.
Ez a nézet főleg az eddigi felezések tapasztalatain alapul, hiszen a vezető kriptopénz bikás mozgást produkált közvetlenül az esemény előtt, majd azt követően is.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Most viszont úgy néz ki, ez nem fog megismétlődni az alig pár hét múlva várható felezés esetében.
A bitcoin mindössze 10 éves történelmében most először láthatunk a felezés előtt negatív három hónapos hozamot.

Egyre közelebb van a felezés, és a befektetők is kezdenek felfigyelni rá

Jelenleg úgy néz ki, hogy a felezés május 12.-re fog esni, alig több, mint három hét múlva. Ekkor a blokkok generálásáért járó jutalom a felére csökken, ennek köszönhetően az éves inflációs ráta 3,65-ről 1,8%-ra esik.
Ez a felezés alapvető része a Bitcoin rendszerének, ettől válik deflációs pénznemmé. Ez pedig kifejezetten előtérbe került mostanában, ahogy elindult a végtelennek tűnő pénznyomtatás, amely magával fogja hozni az infláció növekedését.
Ez rövid távon bikás megítélést szokott okozni, mivel előidézheti a bányászok, főleg a kisebbek kapitulációját.
Ráadásul ilyenkor, aki csak teheti, kevesebbet értékesít a bányászott coinjaiból.

Mivel pedig ez profitot jelenthet, a befektetők is egyre inkább felfigyelnek a dologra.
Ha ránézünk a Google Trends grafikonjaira, láthatjuk, hogy a bitcoin felezés, és a felezés kifejezésekre folyamatosan növekszik a keresések száma.

Az eddigi felezéseknél nem így viselkedett az árfolyam

Amellett, hogy eddig a bikás meggyőződés uralkodott a felezés közeledtével, fontos megjegyezni, hogy most egyáltalán nem ez látszik az árfolyamon. Lehetséges, hogy most nem úgy fognak történni a dolgok, mint eddig.
A Messari elemzője, Jack Purdy a Twitteren fejtette ki, mi is a helyzet most a bitcoinnal, hogy először éri el a felezést három hónapos negatív hozammal.

„Mivel a felezés kevesebb, mint egy hónap múlva jön, úgy néz ki, most negatív hozammal fogunk odaérni, első alkalommal.”


Az árfolyam jelenleg alig haladja meg az év eleji nyitóárat, de az összehasonlításból láthatjuk, az előző két felezésnél ugyanebben az időszakban duplázódott az árfolyam.
Ez azt is jelentheti, hogy a bitcoin bikás viselkedését a felezések környékén a kriptók általános emelkedése is okozhatta.

Olvastad már? Egyre kisebb a kriptós közösség. Mit jelent ez az árfolyamokra nézve?

Forrás: bitcoinist.com
Kiemelt kép: Bitcoin Art
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Egy kriptó, amelynek hatodik érzéke van a csalások kivédésére

Vendégbejegyzés A Scotty the AI egy igazán ügyes kriptoérme, a befektetők el is kényeztetik az előértékesítése során. A számláló eddig 779 ezer dollárnál jár, és természetesen...

A Bitcoin ára 2021 decembere óta először éri el az 57.000 dollárt

A Bitcoin árfolyama február 15. és 25. között alacsony volatilitást mutatott, de az elmúlt két napban úgy tűnik, hogy a vevők visszatértek, mivel a BTC...

Bitcoin előrejelzés: Michael Novogratz szerint 150.000 dollárra emelkedhet

A bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) körüli lelkesedés nem mutatja a lanyhulás jeleit, és a várakozások szerint az ágazatban tartós növekedés és elfogadás várható. Michael Novogratz,...

Az Ethereum bálnák 64 millió dollárt vontak ki a tőzsdékről

Az Ethereum (ETH) bizalmának figyelemre méltó megnyilvánulásaként a kriptopénz bálnák együttesen mintegy 64 millió dollár értékű ETH-t vontak ki a főbb tőzsdékről - jelentette a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!