3 technikai mutató szerint is korrekció várhat a bitcoinra

-

A bitcoin értéke 6900 és 7100 dollár közé állt be, és három technikai mutató szerint is ki van téve egy éles korrekciónak.
A bitcoin értéke az elmúlt 36 órában a 6900 és 7100 dollár közötti szinten állt be, a 7200 dolláros ellenállási szint alatt.
Általában akkor változik nagyot a bitcoin árfolyama, ha sokáig szűk értékek között mozog.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Jelenleg 3 különböző technikai mutató is arra utal, hogy a bitcoint jelentős áresés fenyegeti: a csökkenő irányzattól való eltérés, egy a 2019-es csúcshoz hasonló fraktál kirajzolódása, és a tether készletének növekedése.

A csökkenő irányzattól való eltérés

Ha a bitcoin értéke elutasítja a csökkenő irányzatot, akkor az általában ahhoz vezet, hogy újra próbára tesszük az alacsonyabb támaszszinteket.
Az XO néven ismert kereskedő a héten azt arról írt, hogy a bitcoin értéke csökkenő irányzatot mutat, és ismét a havi nyitásig zuhanhat az értéke.

Forrás: XO twitter

Az árfolyamgörbe végül áttörte a 7200 dolláros értéke a Coinbase-en, az ár pedig jelenleg 7107 dollár körül mozog.
Ha a bitcoin áttöri a 7000 dolláros támaszszintet, akkor ez jelentős értékcsökkenéshez vezethet.
A 6950 és 7050 dollár közötti terület fontos volt a bitcoin számára az elmúlt két hét során, kilenc alkalommal próbálta áttörni március 20-a óta.

A fraktál a 2020-as februári 10 500 dolláros csúcsot tükrözi

Februárban a koronavírus kirobbanása előtt nagyon jól alakult a bitcoin árfolyama, a 10 500 dolláros szint felé tartott.
Azonban ez a több éves ellenállási szint elutasításra került, és ezt követően 7700 majd 3650 dollárig zuhant a bitcoin értéke.
A Crypto Capo nevű technikai elemző szerint a bitcoin görbéje jelenleg ugyanazt a mintázatot követi, amely 10 500 dollárról 3000 dollárig vitte az árfolyamot.


Az összehasonlítás ugyan az egy órás és napi grafikonok összevetéséből született, de az elemző szerint az összefüggés az időkerettől függetlenül hasonló eredményeket hozhat.

A tether készletének növekedése

Az elmúlt két hét alatt több mint 2 milliárd dollárral növekedett a tether készlete, ezzel átlépte a 6,3 milliárd dolláros összértéket.
Egyre több tether érkezik a tőzsdékre, amely azt mutatja, hogy gyorsan növekszik a stabilkoin iránti kereslet, a befektetők pedig biztonsági hálót keresnek.
Egy Light nevű kriptobefektető a következőt mondta erről:

 „A tőzsdéken lévő tether összege rohamosan növekedik, míg az elérhető bitcoinok száma zuhanni kezdett.”

A tether gyors növekedése ilyen bizonytalan időkben azt mutatja, hogy a befektetők óvatosak és szkeptikusak azzal kapcsolatban, hogy a bitcoin árfolyama folytatja-e V-alakú felépülést.

Olvastad már? Mit hozhat a következő 5 év a bitcoin számára?

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amiket az altcoin szezon előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A digitális eszközökre összpontosító befektetési cég, a Pantera Capital virágzó kriptobika piacot jósol a következő 18-24 hónapban. Ez a bikás előrejelzés megteremti a feltételeket azon befektetők...

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!