A Google 49 Chrome-kiterjesztést törölt áruházából

-

A Google 49 olyan Chrome-kiterjesztést távolított el webáruházából, amelyek tevékenysége kriptopénztárca-tulajdonosok privát kulcsainak megszerzésére irányult.

A ZDNet jelentése szerint az alkalmazások nagy része legitim kriptopénzprogramoknak tűntek, közben azonban kártékony kóddal fertőzték meg a felhasználók gépét, hogy hozzáférést szerezzenek azok tárcáihoz.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A kiterjesztéseket először Harry Denley, a MyCrypto platform biztonsági vezetője fedezte fel.

Mint elmondta, a rosszindulatú programok egy orosz személy vagy hackercsoport által kerültek összegyűjtésre.

Elárulta:

Bár ezek a kiterjesztések funkcióikat tekintve azonosak, az arculat a célcsoport szerint változó.

A bővítmények olyan magas színvonalú kriptomárkákat használtak fel, mint a Ledger, a Trezor vagy az Electrum, hogy elhitessék felhasználóikkal, azok a valódi programot használják.

A jelentés szerint a kiterjesztések „majdnem megegyezően” működtek a valódi porgramokhoz képest.

Az olyan felhasználói adatokat azonban, mint a privát kulcsok vagy a memóriaszavak feljegyezték, majd külső szerverre továbbították.

Denley azt mondta, a hackerek nagy értékű tárcákat céloztak meg, a kártékony Chrome-kódokat pedig néhány korábban jelentett esettel is kapcsolatba hozták.

Olvastad már? 5 ok arra, hogy a bitcoin jelentős áremelkedés felé haladhat

Forrás: cryptoglobe.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ethereum Alapítvány fontos bejelentést tesz közzé

Az Ethereum Alapítvány kulcsfontosságú bejelentést tett, amely inspirálni fogja a kutatást és fejlesztést a Zero-Knowledge proof-ok és a ZK L2 szabványok területén. A ZK finanszírozás első...

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

A legjobb kriptók, amit a Bitcoin feleződése előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződésének közeledtével, amely várhatóan 2024 áprilisában bekövetkező jelentős esemény, a kriptopiac reflektorfénybe került, és a befektetők élénken figyelik a lehetséges elmozdulásokat, amelyek történelmileg...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 02.22.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon Foundation szerződése szerdán az utolsó 273 millió MATIC tokent is kiosztotta, ezzel véget ért a vesting időszak. Ez a fejlődés azt jelenti, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!