Kérdéses az emelkedés, két medvés jelzés is feltűnt a bitcoin grafikonján

-

A bitcoin továbbra is esik, ahogy a befektetők készpénzhez akarnak jutni, hogy fedezhessék a hagyományos piacokon elszenvedett veszteségeiket. Az USA olajpiacának bedőlése pedig felgyorsított ezt.

Az árfolyam új naponn belüli aljra ért, bár még tartja magát pár technikai szint.

Válts stabilcoinokat a CoinCashnél! Kattints a részletekért!

A részvényekkel összehasonlítva a bitcoin most kifejezetten stabilnak tűnik, és a 7000 fölé jutás is esélyesnek látszik.
Mindez annak ellenére, hogy jelenleg alatta van, köszönhetően az olaj történelmi zuhanásának.


Mindenesetre ez a viszonylagos nyugalom a globális gazdasági bizonytalanságok közepette veszélybe került, hiszen két, medvésnek tekintett szignál is feltűnt a BTC grafikonján.
Egészen pontosan arról van szó, hogy a vezető kriptopénz kitört egy emelkedő ékből, és a mozgások alapján úgy néz ki, hogy egy dupla csúcs alakzat formálódik.

Bajban a bikák

Hagyományosan az emelkedő ék és a dupla csúcs is esést jövendöl az elemzők szerint. Mikor a kettő együtt tűnik fel, az kifejezetten fájdalmas lehet egy olyan éppen magához térő eszköz esetében, mint amilyen most a bitcoin.
A grafikont történelmi idővonalként nézve láthatjuk, hogy bizony történt már ilyen, és esés lett a vége. Mindkét mutató arra utal, hogy az árfolyam leeshet az 5300-5600 dolláros zónába.

Forrás: TradingView.com, Coinbase

Az eddigi lassú esés megmutatta, hogy a 7200-7400 közötti régióban elfogyott a vásárlói igény, vagy legalábbis gyengült. Ráadásul a dupla csúcs trendfordító alakzatnak számít.
Ha előtte nem indul meg az akkumulációs folyamat, akkor következik az 5600-as célár. Az emelkedő ék szinte pontosan ugyanezt erősíti meg, annak a célára 5400 dollárnál van, azaz még ez alá is benézhet.
Ezek az adatok esésre utalnak. Ehhez hozzájön az alacsony kereskedési volumen, és a csökkenő volatilitás. Mindezt az amúgy is nehézségekkel küzdő, a járványtól sújtott gazdasági lassulás közepette.
Mark Hulbert a MarketWatch-tól úgy véli, akár az eddigi 2020-as aljra is visszaeshet a részvénypiac.
Ez pedig a bitcoinra is hatással lesz, mivel azt a legtöbben még kockázatosabbnak ítélik, ahogy azt március közepén mi is láthattuk.

Mi lesz a bikákkal?

Az egyetlen pozitív jel, amiben reménykedhetünk, az a felezés. A napi kibocsátás a felére csökken, egyik pillanatról a másikra, ez pedig rávilágít a limitált készlet jelentőségére.
Ez egy jel is lehet a bikák számára, hogy a jelenlegi árszintek kifejezetten alkalmasak az akkumulációra.
A VanEck igazgatója, Gabor Gurbacs szerint a jelenlegi világgazdasági helyzetben a bitcoinnak bikásnak kell lennie.


A kormányok éppen sokbillió dollárnyi pénzt nyomtatnak, fedezetlenül. Ezzel ugyan az adófizetőket mentenék, de igazából egy már amúgy is inflációs gazdaságot löknek még mélyebbre.
Ezek a faktorok képesek az árakat visszatornázni 7000 fölé, sőt, akár a 9000 dolláros régió is elérhetővé válhat.

Olvastad már? 6 új stablecoin jelent meg a CoinCash kínálatában

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!