Egyre több kínai befektető fordulhat a bitcoin felé

-

Bár a bitcoin kereskedése továbbra is tiltott Kínában, ez nem jelenti azt, hogy alternatív befektetés lehetőségeként ne használnák azt ki az ország lakosai.

Mindez egyértelmű is, ha megfigyeljük, hogyan alakulnak a kriptopénzeket illető keresési tendenciák a világ második legnagyobb gazdaságában.

Válts stabilcoinokat a CoinCashnél! Kattints a részletekért!

A Google Trends legújabb adatai szerint a „Bitcoin” kulcsszó iránti érdeklődés ezen a héten elérte a 100-as értéket, ami azt bizonyítja, hogy a koronavírus okozta globális gazdasági válság ellenére sokan kacsingatnak a kriptoeszközök felé.

Csökken az érdeklődés a befektetési alapok iránt

A kimagasló bitcointrend akkor érkezik, amikor a kínai megtakarítók az állítások szerint a népszerű pénzpiaci alapok helyett a kockázatosabb alternatívák után néznek.
A Bloomberg egyik legutóbbi jelentése szerint az ilyen befektetések éves megtérülései jóval alacsonyabbak, mint a bankbetétekben elérhető kamatbevétel.
Mindeközben még az olyan biztonságos menedékek is, mint a kínai 10 éves futamidejű kormánykötvények veszítenek népszerűségükből, miután a legrosszabb időszakukban vannak 2002 óta.

A koronavírus okozta pandémia minden nagyobb szektort, beleértve a gyárakat is érzékenyen érintette.
A kínai egészségügy és a felhőszektor továbbra is a legjobb mainstream piacok, 2020-ban ugyanis eddig 20 százalékos megtérülést hoztak az ezzel kapcsolatos tőzsdén kereskedett alapok.

Nőhetnek a bitcoinbefektetések Kínában

A Google-keresések trendjei, valamint a kínai befektetők kockáztatásra irányuló vágyainak egybeesése nem lehet véletlen.
A közelmúlt anekdotikus összefüggést mutat a két mérőszám között. 2019-ben például a „bitcoin”-ra történő keresések a Baidun voltak kiugróak, melynek hátterében az amerikai-kínai kereskedelmi háború állt.
Ugyanezen periódus alatt a bitcoin elérte az akkori év rekordját, a 14 000 dollárhoz közel.
Az elemzések később megjegyezték, hogy a kínai befektetők arra használták a bitcoint, hogy megvédjék portfóliójukat az akkor lejtmenetben lévő jüantól.
Ez megmutatta, hogy az emberek igenis hajlamosak a kriptopénzek felé fordulni, amikor a hagyományos piacok kiapadnak. Valami hasonló történhet most is.
A koronavírus okozta pandémia a 6,8 százalékkal gyengítette a kínai gazdaságot a második negyedévre, derült ki a pénteken kiadott gazdasági adatokból.
Az IMF becslése alapján a GDP 3%-os csökkenésére kell számítani az idén, ezzel pedig a fő szektorok terhelés alá kerülhetnek.
Minderre válaszul a Kínai Jegybank masszív élénkítő csomaggal állt elő a Nasdaq jelentése szerint. Ez további nyomást gyakorolhat a jüan árfolyamára, amely így további befektetőket terelgethet a bitcoin felé.

Olvastad már? Happy enddel végződött egy DeFi-protokoll meghackelése

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!