A bitcoin összértéke elérheti a 10 billió dollárt?

-

A bitcoin hihetetlen jó teljesítményt produkált az elmúlt évtized során, a mostani árcsökkenés ellenére. A kriptopénz értéke 0,001 dollárról indult, ám mára több mint 7000 dollárt és így több száz millió százalékot növekedett értéke.
Ezek már önmagában is hihetetlen számok, de egyesek szerint még tovább növekedhet a bitcoin értéke.
Raoul Pal, a Goldman Sachs egyik korábbi igazgatója és vagyonkezelője elmondta, hogy az árfolyam akár további 5000%-ot növekedhet, és el is magyarázta, hogy miért.

Válts stabilcoinokat a CoinCashnél! Kattints a részletekért!
Egy makro befektető szerint a bitcoin összértéke a 10 billió dollárt is elérheti.

Az elmúlt 12 hónap során Pal az egyik leghangosabb bitcointámogatóvá vált a Wall Street utcájáról: újra és újra elmondja álláspontját a bitcoinról interjúkban, Twitter-üzenetekben és kutatási feljegyzésekben.
Minden egyes alkalommal csak nő a támogatása. A Global Macro Investor, Pal kutatóvállalkozása áprilisi kiadványa sem kivétel ez alól.
Pal ebben elmondta, miszerint úgy hiszi, a bitcoin jelenleg is a legjobban teljesítő pénzügyi eszköz, de tovább növekedhet értéke az elkövetkezendő két év során.
Nem mondott konkrét számot, csak egy tartományt: 100 000 és 1 millió dollár között, amely egybeesik a 2 billió és 20 billió közötti összértékkel. Az alábbi grafikonban azt mutatja, hogy a bitcoin hatalmas kitörésre készülhet.

„Ez az ábra lenyűgöző… Szerintem már az elkövetkezendő két év során elérheti a 100 000 dollárt. Azonban még az 1 millió dollár is meglehet.”

Bármennyire is őrültségnek hangzik ez, Pal okkal bízhat a bitcoin sikerében. Úgy hiszi, hogy „fennáll a pénzügyi rendszer összeomlásának” kockázata vagy legalábbis „a jelenlegi pénzügyi architektúra összeomlása”.
Azonban a vezető kriptopénz jól járhat ezzel, mivel:

„Ez egy megbízható, ellenőrízhető, biztonságos pénzügyi és könyvelési rendszer. Ez nem más, mint a vagyonátadási rendszerünk és a pénz jövője.”

Ez a jóslat sokkal pozitívabb volt, mint a korábbiak. Pal februárban egy nemesfémekkel foglalkozó cégnek elmondta, hogy a bitcoin értéke a következő 12-18 hónap során legalább a 20 000 dollárt is eléri, amely hasonló Dan Morehrad jóslatához.

A hirtelen váltást a bitcoin gyors makrogazdasági kiszámíthatatlansága okozhatta.
Bármi is a magyarázat, Pal annyira bízik a bitcoinban, hogy a következőt írta zárásképpen:

„Személy szerint a következőképen osztom el vagyonomat: 25% kereskedelmi befektetés, 25% készpénz (dollár), 25% arany és 25% bitcoin.”

Minden más túlértékelt

Pal egyik fő oka bitcoin iránt támasztott bizalmáról nem került említésre a GMI legújabb kiadásában, de korábbi interjúkban elmondta. Bizalmának indoka, hogy a többi pénzügyi eszközhöz képest a kriptopénzek értéke jelentősen alulértékelt.
Pal, Stephan Livera podcastjában elmondta, hogy a jelenlegi fő pénzügyi eszközök értelmetlenek a Z generáció számára.

  • Az értékpapírok értéke az egyekben van az alacsony profitok és potenciálok ellenére.
  • A kötvények szinte „nem érnek semmit”, és akár negatív hozamuk is lehet
  • Az ingatlanpiac „megengedhetetlen”

A bitcoin ezzel szemben a tökéletes megtakarítás a Z generáció számára:

„Szóval mit tehet a Z generáció, hogy pénzt tegyen félre, ha az elkövetkezendő 10-20 év során szinte egyetlen lehetőség sem járna hozammal? A válasz a kriptopénzek és a bitcoin.”

Ezek a megjegyzések július 29-én születtek, a jelenlegi válság előtt, ezért is más a hangvételük.

Olvastad már? Kereskedés Konyhanyelven 6. rész – az Order Book

Forrás: cryptoslate.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

A republikánus szenátorok szerint a CBDC-k „sértik a szabadságukat” – Miért?

Ted Cruz szenátor vezette republikánusok nemrégiben megosztották véleményüket a központi banki digitális valutákról (CBDC). A fiat valuták e digitális formáit, amelyeket számos ország, köztük az Egyesült...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!