A bank egyik veteránja és az FX Japan korábbi igazgatója saját kriptotőzsdét indít májusban, pont amikor a bitcoin feleződése miatt is megugrik a kereslet a kriptoeszköz iránt.

FXCoin néven indulhat a Deutsche Bank bitcointőzsdéje

Nem lehet letagadni, hogy az olyan kriptopénzek, mint a bitcoin az ether és a XRP nagyon kockázatos eszközök, melyek jelentős hozamokkal is járhatnak.

Válts stabilcoinokat a CoinCashnél! Kattints a részletekért!

A jövőjük és a bennük rejlő lehetőségek nagyon kecsegtetők, így érthető, hogy miért kapnak helyet egy jól elosztott portfólióban.

Tomoo Onishi is erre alapozza a hamarosan elinduló FXcoin LTD. bitcointőzsde sikerét, melyet májusban indítana el a Deutsche Bank korábbi igazgatója.

Onishi egy Bloomberg-interjúban elmondta, miszerint „nincs olyan eszköz, amely teljesen védve lenne” a koronavírus körüli recessziótól és káosztól, de azt állítja, hogy „nagyon bízik a virtuális valuták” árfolyamában, melyek megindulhatnak az elkövetkezendő hónapok során.

Tőzsdéje indulása egybeesik a bitcoin legvártabb eseményével: a bitcoin hamarosan bekövetkezendő feleződésével.

Onishi szerint a kormányok gazdaságélénkítő csomagjai jelentős készpénzfelesleget hozhatnak, melynek egy része olyan eszközökbe vándorolhat, mint a bitcoin.

A bitcoin feleződése kevesebb mint 3 hét múlva bekövetkezik, de egy másik tényező is tovább növelheti az árfolyamot, mégpedig az, hogy a befektetők a FOMO miatt befektethetnek a piacokba.

Egy új Japán kriptotőzsde felélesztheti a bitcoin iránti érdeklődést az országban

Az FXcoin mögött az SBI Holdings Inc. áll, az a japán konglomerátum, melynek jelentős érdekeltsége van a kriptoszférában, emellett a Japán Pénzügyi Szolgáltatási Hatóság (FSA) 23 regisztrált cégének egyik tagja.

Japán egy időben a kriptotőzsdék melegágya volt, de 2018-ban több nagy értékű támadás is történt, így csökkent az érdeklődés az országban.

A támadások miatt az FSA szigorításokat vezetett be a régióban, így több tőzsdének is be kellett zárnia. Egyéb tőzsdék bírságokat kaptak, amíg nem feleltek meg az elvárásoknak.

Mindez nagyrészt egyetlen, történelmi mértékű támadáshoz vezethető vissza. Amikor ugyanis CoinCheck kriptotőzsdét feltörték, a támadók több mint 500 millió dollárnyi kriptopénzzel lógtak meg.

A támadás jelentősen hatott az ágazatra, hogy évekkel visszavetette a kriptopénzeket Japánban. Csak az olyan cégek, mint az FXcoin belépésével térhet vissza az iparág korábbi szintjére a régióban.

Olvastad már? Kérdéses az emelkedés, két medvés jelzés is feltűnt a bitcoin grafikonján

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂