3 ok, amely 9000-hez vezethet heteken belül a bitcoin árfolyama

-

A héten látott gyengélkedés után most úgy néz ki, a bitcoin erőre kaphat, ismét 7000 fölé jutott. Ezzel együtt közel 10 millió dollárnyi short pozíciót is likvidált, ahogy a bikák meghódították ezt a fontos szintet.

Szerencsére van más fundamentális és technikai tényező is, amely arra utal, hogy a BTC még magasabbra készül emelkedni.
Közmegegyezés egyelőre nincs, hogy pontosan milyen magasra is, de sokak szerint a 9-10000 dollár is elérhető lesz a következő hetekben.

Válts stabilcoinokat a CoinCashnél! Kattints a részletekért!
Láncelemzés: érik a rali

A Glassnode legutóbbi jelentése alapján a márciusi aljról a Bitcoin hashrátája 64%-ot növekedett. Akkor 82 exahash per másodperc volt az arány, most viszont ugyanez a szám 130 EH.

Ez már nincs túl messze az eddigi rekordtól, a 140 EH/s értéktől. Márciusban ráadásul a bányászati nehézség is csökkent 17%-kal, így a bányászok számára a blokktalálat is egyszerűbbé vált.
Ez elég egyértelműen jelzi, hogy a bányászok emelkedő árakra számítanak, így a rali is közeledhet.

Stimulus csekk, amely a kriptónak is jó

Az USA szenátusa egy újabb, 484 milliárd dolláros gazdasági mentőcsomagot szavazott meg, a márciusban már elfogadott kétbillió dollároson felül.
Ezzel az újabb intézkedéscsomaggal a kórházak mellett a kisebb vállalkozásokat karolnák fel.
Ugyan még nem iktatták törvénybe, mint az előző mentőcsomagot, de innentől már csak idő kérdése, hogy aktuálissá váljon.
Ezzel együtt most a bitcoin is részesedik ennek előnyeiből, hiszen a jelek szerint annyira pont korrelál a részvénypiaccal, hogy az SP500 index emelkedése a BTC-t is felhúzza. Mikor megérkezett az előző csomag, a tőzsde 30%-ot emelkedett az aljról.

Mikor ez a legutóbbi stimulus is megérkezik, vélhetően ismét emelkedés jön. A stresszhelyzeti korreláció remélhetőleg a bitcoint is emelkedő pályára állítja a részvények után.
Ráadásul, ahogy sokan rávilágítanak, ezek a stimulus csekkek most nagyon egyértelműen megmutatják mindenkinek, hogy hogyan hoznak létre pénzt az államok a levegőből, fedezetlenül, és ezzel szembeállítják a decentralizált kriptopénzek limitált készletét.

A bitcoin tankönyvi módon produkálja az aljat

Hogy egy bikás adalék is következzen, ránézhetünk a technikai elemzésre. Nunya Bizniz kereskedő nemrégiben osztotta meg, hogy a bitcoin grafikonján a februári csúcs óta mostanra egy tankönyvi „BARR” alj formálódott ki.

Ez pedig arra utal, hogy május elejére, még a felezés előtt akár 10000-ig emelkedhet az ár.
Ami pedig még optimistább jel lehet, az az, hogy a 2018 végi, ’19 eleji grafikon is így nézett ki. Az pedig bikás mozgásban folytatódott.

Olvastad már? A stabilkoinok berobbanása nem garantálja a bitcoin értéknövekedését

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amiket az altcoin szezon előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A digitális eszközökre összpontosító befektetési cég, a Pantera Capital virágzó kriptobika piacot jósol a következő 18-24 hónapban. Ez a bikás előrejelzés megteremti a feltételeket azon befektetők...

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!