Brian Kelly a CNBC Fast Money műsorában beszélt a halvingról

-

A CNBC „Fast Money” showműsorának pénteki adásában a Bitcoin következő, harmadik blokkjutalom-feleződésének jelentőségét boncolgatták.
A május 12-ére várt esemény valóban nagymértékben befolyásolhatja a kriptopénz árfolyamát.

Válts stabilcoinokat a CoinCashnél! Kattints a részletekért!

Mielőtt közelebbről is megvizsgálnánk, hogy dolgozta fel a témát a CNBC, nézzük meg, mi is valójában az a feleződés, és miért lehet rendkívül hasznos az elemzők szerint. (Ha már unod a halvingról szóló pofázásunkat, bátran ugord át ezt a szekciót.)
A blokkjutalom feleződése a bitcoin esetében alapvetően így néz ki:

  • átlag tízpercenként egy új Bitcoin-blokk kerül kibányászásra;
  • minden blokkjutalom-feleződéskor egyetlen blokk kibányászásáért járó jutalom a felére csökken;
  • mivel az új bitcoinok a bányászok blokkjutalmai révén kerülnek forgalomba, ezért a bitcoin kibocsátási üteme 50%-kal csökken;
  • a blokkjutalmak feleződése a Bitcoin konszenzusának értelmében minden 210 ezredik blokk után történik meg, vagyis nagyjából négyévente, egészen addig, amíg a bitcoin el nem éri az ún. „hard cap”-et, vagyis a maximális készletet, amely jelen esetben 21 millió BTC-coint jelent.

A Bitcoin hálózatának elindulásakor a jutalom még 50 BTC volt. Az első feleződés után ez 25 BTC-re csökkent.
A legutóbbi ilyen eseményre 2016. július 16-án került sor, értelemszerűen ezután már 12,5 BTC járt egy blokkért.
A harmadik feleződés a közeljövő zenéje: előreláthatóan május 12-én a blokkjutalom 6,25 BTC-re fog csökkenni.

És most térjünk vissza a Fast Money-hoz. A CNBC – és nézői – számára Brian Kelly, a BKCM LLC kriptofedezeti alap alapító-vezérigazgatója adta meg a felvilágosítást.
Melissa Lee, a Fast Money házigazdája a „Nagy Bitcoin-áttörés” című szegmenssel indított, amelyben azt kérdezte Kellytől, hogy hány napot kell még várni a következő Bitcoin-halvingra.
Kelly azt mondta:
„Nagyjából 11 nap van még hátra a feleződésig, amit ez jelent, amiről az embereknek tudniuk kell, az az, hogy miközben az egész világon mennyiségi lazítás zajlik, addig a Bitcoin világában kvantitatív erősítés játszódik le.”
„Vagyis le fogják csökkenteni a napi kibocsátást: a szoftver le fogja csökkenteni a napi új készletet.”
„Ez nem jelenti azt, hogy a bitcoin ára is a felére csökkenne – mindössze azt, hogy a napi kibocsátási ütem megfeleződik, úgy kell erre gondolni, mintha semmiből semmi, 11 napon belül az olajfúrók felét leállítanák, a készlet pedig így lecsökkenne.”
„A múltban ez katalizátorként szolgált a nagyon nagy gyarapodások számára.”
„Ezzel összefüggésben már lehettünk egy nagy növekedésnek a szemtanúi, […], de úgy gondolom, hogy közép- és hosszú távon most kapunk egy olyan eszközt, amely ritkább lesz, mint az arany, ha a stock-to-flow arány vesszük alapul egy olyan környezetben, amelyben az egész világ pénzt nyomtat.”
Lee megkérdezte Kellytől, hogy vajon a befektetők miért ne kezeljék úgy a feleződést, mint egy médiafogást.

Kelly erre azt felelte:

„Emlékezz rá, hogy hogyan jutnak jövedelemhez a bányászok… Néhány gyengébb bányász most kirostálódhat, de 30-60 napon belül újra egy szép gyarapodásnak lehetünk majd tanúi.”

A műsor pénteki vetítésekor egyébként a bitcoin árfolyama 8744 dollár volt.
A COVID-19 pandémia és a fekete csütörtökön tapasztalt magas likviditási válság okozta összeomlások ellenére a bitcoin továbbra is több mint 20%-os megtérülést hozott az év eleje óta.

Olvastad már? A gazdaság összeomlóban, a részvényindexek mégis növekednek – katasztrófa közeleg?

Forrás: cryptoglobe.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin 150.000 dollárig 2024-ben? Miért mondja a vezető ezt az árjóslatot?

A Bitcoin küzd a visszautasítás után, amely azt követően következett be, hogy az árfolyam 53.000 dollárt tesztelt az árfolyamgrafikonon. Az árfolyam február 20-án 51.774 dollárról néhány...

Digitális aranyláz: Hogyan alakítja át a kriptovaluta a sportfogadási piacot?

Vendégbejegyzés A kriptovaluta, amely egykor még csak egyszerű érdeklődést kapott a technológia rajongóitól, ma már rengeteg különböző iparágban, köztük a sportfogadásban is előszeretettel alkalmazzák. Ez a...

Az Ethereum Alapítvány fontos bejelentést tesz közzé

Az Ethereum Alapítvány kulcsfontosságú bejelentést tett, amely inspirálni fogja a kutatást és fejlesztést a Zero-Knowledge proof-ok és a ZK L2 szabványok területén. A ZK finanszírozás első...

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!