A bitcoin árfolyamgörbéje túlhevülten bullish

-

Mindössze hetekkel ezelőtt történt, hogy a bitcoin elérte a 3700 dolláros árfolyamcsúcsot, amelyet mára a kriptopénz történetének egyik legrosszabb kereskedelmi időszakaként emlegetünk.
Ezen mozgás hatására számos elemző számított arra, hogy alacsonyabb szinteket érünk majd el, a digitális eszköz azonban hamar visszaállt, így ismét megmutatta, mennyire ellenálló eszközosztállyal van dolgunk.

Válts stabilcoinokat a CoinCashnél! Kattints a részletekért!

Mindösszesen 50 nappal a bitcoin összeomlása után már 9000 dolláron kereskedik a kriptopénzt – ez 140%-kal magasabb, mint a 3700 dollár.
A csillagászati teljesítményt minden más, 100 milliárd dollárnál többet érő eszköz csak szégyenteljesen szemlélhet.
A mély benyomás ellenére egyes elemzők meg vannak győződve arról, hogy a kriptopiac még nem játszotta el az összes lapját.
Ők azokra a technikai és fundamentális tényezőkre hivatkoznak, amelyek tovább növelhetik a BTC pozitív kilátásait.

A bitcoin árfolyamgörbéje túlhevülten bullish

A múlt héten a kriptopiac valósággal felrobbant a két hétig tartó akkumulációt követően. A bitcoin a csütörtöki nap folyamán először a 9000, majd a 9300 dollárt is elérte.
Ezzel a mozdulattal könnyedén lépte túl a mindig is fontosnak számító 9000 dolláros szintet, amely mind pszichológiai, mind pedig technikai ellenállásnak bizonyult. Az elemzők azt mondják, újabb bikafutam van kilátóban.
Az egyik legismertebb kereskedő szintén elfogadta ezt a narratívát, miközben felsorolta azt az 5 technikai és fundamentális okot, amelyek perpillanat bullishként szolgálnak a bitcoin számára – a részvénypiacok globális recessziója és medvepiaca ellenére:

  • Az a különbség, amiért a kereskedők a BitMEX-en fizetnek a bitcoinért, valamint a BTC indexára továbbra is negatív, amely arra utal, hogy a longok nem rendelkeznek túlzott tőkeáttétellel.
  • A bitcoin kereskedése továbbra is az éves, forgalom-súlyozott átlagár felett történik.
  • A BTC ára a 200-napos mozgóátlag felett található.
  • Az egynapos Icsimoku-felhő bullishra váltott, amely történelmileg eddig mindig masszív ralihoz vezetett.
  • A Bitcoin blokkjutalmának feleződése már csak kevesebb, mint 10 napra van.

Vigyázó szemetek a halvingra vessétek!

Bár minden olyan téma, amelyet a kereskedő említett, erős lendülettel lehetnek az árfolyamra, a Bitcoin feleződése mégis talán a legnagyobb katalizátora lesz egy esetleges bikafutamnak – állítják az elemzők.
Nagyjából 8 nap van még hátra eddig az eseményig a cikk írásától számítva. A BTC blokkjutalmának csökkenése, vagyis a feleződése azt jelenti, hogy egy bányász által kibányászott blokkért járó jutalom 12,5 BTC-ről 6,25 BTC-re csökken.
A májusi halving a legoptimistább elemzések szerint 288 000 dollárig röpítheti az árfolyamot, amely 3000%-os növekedés lenne.
A bitcoinra vonatkoztatható S2F-modellt megalkotó PlanB szerint azonban a matematika 55 000 dolláros bitcoinárfolyamra enged következtetni.

Olvastad már? A bitcoin megvédte a hodlereket egy „katasztrofális eseménytől”

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin árfolyama 10%-kal emelkedik – 60 000 dolláros árfolyam van a láthatáron?

A Bitcoin (BTC) meglepte a befektetőket, mivel az éjszaka folyamán bikás teljesítményt mutatott, ami lehetővé tette, hogy átlépje az 57.000 dolláros szintet. A CoinMarketCap szerint a...

A legjobb kriptók, amiket az altcoin szezon előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A digitális eszközökre összpontosító befektetési cég, a Pantera Capital virágzó kriptobika piacot jósol a következő 18-24 hónapban. Ez a bikás előrejelzés megteremti a feltételeket azon befektetők...

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!