Zuhant a Dow Jones az elmúlt napok során: a bitcoin is követni fogja?

-

A bitcoin rendkívül jól teljesített az elmúlt pár nap során, 7700 dollárról 9500 dollárig emelkedett az értéke, mielőtt 9000 dollár körül állt volna be.
A kriptopénz a hagyományos piacok gyenge teljesítménye ellenére mutatott növekedést, így most szembement azzal a látszattal, hogy együtt mozog az értékpapírpiacokkal.

Válts stabilcoinokat a CoinCashnél! Kattints a részletekért!

Az elemzők szerint azonban továbbra is életben lehet ez a jelenség és a tőzsdeárfolyamok csökkenésével a bitcoin értéke is csökkenhet.
A Dow Jones értéke rövid távon ismét csökkenni kezdett, így lehet, hogy ez a bitcoinra is kihathat az elkövetkezendő napok során.

Összeomlott a Dow Jones értéke a helyreállás ellenére

A Dow Jones Ipari Átlag (DJI) értéke több mint 1000 pontot esett az április 29-ei 24 730 pontos csúcshoz képest, ezzel jelenleg 23 720 ponton áll.
Ez annak a következménye, hogy a DJI több cége is gyengeséget mutatott, az Amazon első negyedéves jelentése után több mint 7%-ot esett a cég részvényárfolyama.
Egyre több és több cég fogja kiadni negyedéves jelentéseit, így a befektetők látni fogják, hogy milyen hatása volt a koronavírusnak a gazdaságra. Talán további zuhanás várható.
Ugyanakkor a bitcoin értéke nagyon erős technikai jeleket mutat, jelenleg a 9000 dolláros ellenállási szintnél tart, elemzők szerint pedig tovább növekedhet az értéke.

A DJI zuhanása problémát jelenthet a bitcoin számára

A DJI értékének csökkenése egyelőre nem hatott ki a bitcoin értékére, de jelentősen csökkentheti a vásárlók kedvét az elkövetkezendő hetek során.
Az Arcane Research legújabb cikke is kiemelte ezt a lehetőséget. Elmondták, miszerint érdemes lesz figyelni az S&P 500-at és a hasonló mutatókat.

 „A globális piacok válsága azonban nem fog megállni. Továbbra is nagy az összefüggés az S&P 500 között és a héten ez csak tovább emelkedett. A kriptopiacok is kiélvezhették a tőzsdék visszaállását és a múlt héten a tőzsdékkel együtt ez előbbi mutatott is egy kisebb visszahúzódást.”


Ez a korreláció elméletileg bármikor megtörhet, azonban a teljes szétváláshoz a bitcoinnak több hónapon át függetlenül kellene mozognia a részvénypiacoktól.

Olvastad már? A kriptobefektetők tömegesen utalják ki bitcoinjaikat a tőzsdékről

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin 150.000 dollárig 2024-ben? Miért mondja a vezető ezt az árjóslatot?

A Bitcoin küzd a visszautasítás után, amely azt követően következett be, hogy az árfolyam 53.000 dollárt tesztelt az árfolyamgrafikonon. Az árfolyam február 20-án 51.774 dollárról néhány...

Digitális aranyláz: Hogyan alakítja át a kriptovaluta a sportfogadási piacot?

Vendégbejegyzés A kriptovaluta, amely egykor még csak egyszerű érdeklődést kapott a technológia rajongóitól, ma már rengeteg különböző iparágban, köztük a sportfogadásban is előszeretettel alkalmazzák. Ez a...

Az Ethereum Alapítvány fontos bejelentést tesz közzé

Az Ethereum Alapítvány kulcsfontosságú bejelentést tett, amely inspirálni fogja a kutatást és fejlesztést a Zero-Knowledge proof-ok és a ZK L2 szabványok területén. A ZK finanszírozás első...

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!