A legújabb adatok alapján rekordszámban utalják ki a kereskedők és befektetők bitcoinjukat a tőzsdékről, a március közepén bekövetkezett fekete csütörtököt követően.

Ez rossz dolognak hangzik a piac számára, de nagyon pozitív hatása lehet a bitcoin jövőjére nézve.

Válts stabilcoinokat a CoinCashnél! Kattints a részletekért!

Az adatok alapján kevesebb bitcoint tárolnak a tőzsdéken

A bitcoin értéke az év elején a 10 000 dollárt is átlépte, de a hagyományos piacokat sújtó fekete csütörtök a kriptopénzt is magával rántotta.

A koronavírus váratlanul csapott le a gazdaságra, a befektetők pedig a készpénzbe próbáltak menekülni.

A bitcoin értéke 4000 dollár alá zuhant, a káoszban több tőzsde is leállt bizonyos időre, és további problémák is akadtak egyes tőzsdékkel, amelyek szintén lejjebb vitték az árfolyamokat.

Az olyan kriptopénzek, mint a Chainlink olyan mértékű zuhanást szenvedtek el, hogy egyes oldalakon 0,01 dollárig csökkent a LINK token értéke.

Néhány bálna eltűnt, pozícióik likvidálása pedig szintén hatalmas méreteket öltött.

A kriptopiac azóta teljesen megváltozott. Egyre kevesebb befektető tárolja tőzsdéken a vagyonát.

A Glassnode adatai szerint 300 000 bitcoint utaltak ki a tőzsdékről, és ez a szám az árfolyammal együtt tovább emelkedik.

Az emberek kevésbé bíznak meg a kriptotőzsdékben, és ez nem a legjobb dolog, amikor úgy is sokan a vadnyugatként tekintenek a kriptopiacokra. Mégis, ennek nagyon pozitív hatása is lehet az amúgy is ritka vagyoni eszköz számára.

A feleződés utáni bika piacra készülhetnek?

A tőzsdéken lévő kevesebb bitcoin csökkentheti a pánikeladások előfordulását. Emellett azt jelezheti, hogy a befeketők szerint már túllehetünk a nehezén, miután a bitcoin ilyen káosz közepette sem ért el egy alcsonyabb mélypontot.

A kriptopénz alacsony készlete miatt, a 21 milliós maximális korláttal minél többet tárolnak az emberek hosszú távon, annál kevesebb bitcoint adnak el a piacokon, ezzel megfékezve az eladási nyomást, tovább növekedhet az árfolyam.

A bitcoin blokkjutalom-feleződésére már csak pár napot kell várnunk, így ez az alacsony készlet még ritkább lehet.

A feleződés lehet a magyarázata annak, hogy egyre több befektető tárolja vagyonát saját tárcákban, távol a tőzsdéktől.

Arra számítanak, hogy a bitcoin értéke jelentősen megemelkedhet az elkövetkezendő 1-2 éven belül, ezt követően pedig megpróbálják eladni a csúcson a vagyonukat.

Olvastad már? Az árfolyam mellett a feleződés iránti érdeklődés is megugrott

Forrás: bitcoinist.com

Kiemelt kép: Bitcoin Clipart

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂