A kriptobefektetők tömegesen utalják ki bitcoinjaikat a tőzsdékről

-

A legújabb adatok alapján rekordszámban utalják ki a kereskedők és befektetők bitcoinjukat a tőzsdékről, a március közepén bekövetkezett fekete csütörtököt követően.
Ez rossz dolognak hangzik a piac számára, de nagyon pozitív hatása lehet a bitcoin jövőjére nézve.

Válts stabilcoinokat a CoinCashnél! Kattints a részletekért!

Az adatok alapján kevesebb bitcoint tárolnak a tőzsdéken

A bitcoin értéke az év elején a 10 000 dollárt is átlépte, de a hagyományos piacokat sújtó fekete csütörtök a kriptopénzt is magával rántotta.
A koronavírus váratlanul csapott le a gazdaságra, a befektetők pedig a készpénzbe próbáltak menekülni.
A bitcoin értéke 4000 dollár alá zuhant, a káoszban több tőzsde is leállt bizonyos időre, és további problémák is akadtak egyes tőzsdékkel, amelyek szintén lejjebb vitték az árfolyamokat.
Az olyan kriptopénzek, mint a Chainlink olyan mértékű zuhanást szenvedtek el, hogy egyes oldalakon 0,01 dollárig csökkent a LINK token értéke.
Néhány bálna eltűnt, pozícióik likvidálása pedig szintén hatalmas méreteket öltött.
A kriptopiac azóta teljesen megváltozott. Egyre kevesebb befektető tárolja tőzsdéken a vagyonát.
A Glassnode adatai szerint 300 000 bitcoint utaltak ki a tőzsdékről, és ez a szám az árfolyammal együtt tovább emelkedik.
Az emberek kevésbé bíznak meg a kriptotőzsdékben, és ez nem a legjobb dolog, amikor úgy is sokan a vadnyugatként tekintenek a kriptopiacokra. Mégis, ennek nagyon pozitív hatása is lehet az amúgy is ritka vagyoni eszköz számára.

A feleződés utáni bika piacra készülhetnek?

A tőzsdéken lévő kevesebb bitcoin csökkentheti a pánikeladások előfordulását. Emellett azt jelezheti, hogy a befeketők szerint már túllehetünk a nehezén, miután a bitcoin ilyen káosz közepette sem ért el egy alcsonyabb mélypontot.
A kriptopénz alacsony készlete miatt, a 21 milliós maximális korláttal minél többet tárolnak az emberek hosszú távon, annál kevesebb bitcoint adnak el a piacokon, ezzel megfékezve az eladási nyomást, tovább növekedhet az árfolyam.
A bitcoin blokkjutalom-feleződésére már csak pár napot kell várnunk, így ez az alacsony készlet még ritkább lehet.
A feleződés lehet a magyarázata annak, hogy egyre több befektető tárolja vagyonát saját tárcákban, távol a tőzsdéktől.
Arra számítanak, hogy a bitcoin értéke jelentősen megemelkedhet az elkövetkezendő 1-2 éven belül, ezt követően pedig megpróbálják eladni a csúcson a vagyonukat.

Olvastad már? Az árfolyam mellett a feleződés iránti érdeklődés is megugrott

Forrás: bitcoinist.com
Kiemelt kép: Bitcoin Clipart
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!