A bitcoin megvédte a hodlereket egy „katasztrofális eseménytől”

-

Alig van különbség a bitcoin februári és mostani teljesítménye között, amely újra bebizonyította, hogy a bitcoin valóban értékmegőrzőként szolgál a válságok idején – állítja Travis Kling.

Tény, hogy a nyers adatok szerint a kriptopénz valóban megmutatta mire képes, még annak ellenére is, hogy a válság hirtelen megjelenését természetesen ő sem viselte megpróbáltatások nélkül.

Válts stabilcoinokat a CoinCashnél! Kattints a részletekért!

Egy május 1-jei Twitter-beszélgetésben Travis Kling, az Ikigai kriptofedezeti alap vezetője újra bizonyítékot mutatott fel azzal kapcsolatban, hogy a volatilitás ellenére a bitcoin megőrizte befektetőinek vagyonát.

A BTC megvédte a hodlereket egy „katasztrofális eseménytől”

Kling szerint február óta a BTC/USD egy stabil, 0,6%-os megtérülést hozott, amellyel eloszlatta a hodlerek kedvezőtlen piaci körülmények miatt kialakult félelemeti.

A #bitcoin árfolyama 0,60%-os növekedett február vége és április vége között, annak ellenére, hogy a történelem egyik legkatasztrofálisabb eseménye zajlik éppen” – foglalta össze.

„Egy értéktároló”

A bitcoin mint értéktároló narratívája értelmét tekintve kisebb változásokon ment át 2020 kezdete óta.

A márciusi esések után a legnagyobb kriptopénz olyan periódusokat látott, amelyek alatt kevésbé volt volatilis, mint a hagyományos piacok, beleértve a részvényeket és az olajat.

Az egyéb piacok áreseményeitől való elválása tovább növelte a pozitív kilátásokat arra nézve, hogy a bitcoin egy hosszú távú értékmegőrző eszköz tud lenni.

Forrás: Skew
Pantera-CEO: a bitcoin 2020-ban fog „éretté válni”

Klingre reagálva Joe Weisenthal Bloomberg-szerkesztő Bitcoin-kritikája – amelyben azt állította, hogy az USA-dollár stabilabb – mintha kevésbé állná meg meg igazát.

Ahogy azt Kling, de korábban több hírportál is megjegyezte már, a dollár a bitcoinhoz viszonyított nagymértékű inflációja miatt többé logikusan sem engedi meg a számára, hogy felvegye vele a versenyt, mint értéktároló.

A bitcoin inflációs rátája nagyjából 2 héten belül 1,8%-ra csökken, mivel ekkor kerül sor a kriptopénz blokkjutalmának harmadik feleződésére.

2020-ban eddig – a Skew kriptoadat-szolgáltatá szerint – a bitcoin a legjobb makroeszköz, sőt, még az aranyat is legyőzte ilyen tekintetben.

Ezzel kapcsolatban Dan Morehead, a Pantera Capital vezérigazgatója a héten így summázott:

„A Bitcoin egy pénzügyi válság idején született meg. Éretté válására pedig ebben az évben kerül sor.”

Olvastad már? Novogratz a TON-ról: „Nincs szükségünk egy újabb kriptovalutára”

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: Tom Crypto
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

A republikánus szenátorok szerint a CBDC-k „sértik a szabadságukat” – Miért?

Ted Cruz szenátor vezette republikánusok nemrégiben megosztották véleményüket a központi banki digitális valutákról (CBDC). A fiat valuták e digitális formáit, amelyeket számos ország, köztük az Egyesült...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!