A gazdaság összeomlóban, a részvényindexek mégis növekednek – katasztrófa közeleg?

-

Kicsit talán hihetetlen, de újabb lokális árfolyamcsúcsnak lehettünk tanúi az S&P500 és NASDAQ részvényindexek grafikonján.
Annak ellenére, hogy az új makroadat megnyugtatónak tűnik, valójában a piaci felpumpálása zajlik éppen.

Válts stabilcoinokat a CoinCashnél! Kattints a részletekért!

De mégis hogyan lehetséges mindez? Honnan vesz a piac ennyi tőkét? Miért vásárol és nem elad a jelenlegi szituációban, amelyben egy ilyen növekedéshez egymaga nem tudna hozzájárulni.
Sok olyan kérdés, amelyre valószínűleg nem könnyű válaszolni, pontos válasz pedig szerintünk nem is létezik.

A részvényindexek állapota

Nemrég több elemző is arra számított, hogy 2877 pontos árnövekvés lesz a támasz/ellenállás-szintre.

Ez valóban lejátszódott, így kitűnő lehetőség nyílt egy short pozícióba való belépésre. Létrejött tehát egy lokális csúcs, sokak pedig bedőltek a csapdának.
Ha valaki látszatra kereskedik, akkor logikus, hogy egy jelentősebb ellenállás áttörése után longolni fog.
De ahogy arról a bevezetőben is beszéltünk, az általános helyzettel összefüggésben még teljesen értelmetlen beszállni a részvényekbe.
Technikai szempontból a dolgok jelenleg bika csapdának néznek ki, mivel az árak újból támasz/ellenállás 2899 pontja alá csökkentek, így nem erősítették meg mint támaszszintet.
Alapvetően a árfolyam olyan szinten ment keresztül, amely mintha ott sem lett volna, ami másrészt elég furcsa. Azt mondanám, hogy mindenki, aki a kitörés után vásárolt, kicsit ideges lehet. Feltéve ha nem felejtették el beállítani a stop losst.
És nem utolsó sorban, a forgalmak a növekedéssel együtt folyamatosan csökkentek. De vegyétek figyelembe, hogy a medve volumen az elmúlt 24 órában kissé növekedett.

Indikátorok

Az RSI-indikátoron jól látható egy következő medve divergencia. Igaz hogy kicsi, de ott van.
A legnagyobb problémát az jelentette, hogy a RSI-görbe nem volt képes átlépni a 70-es ponthatárt.
Ami nem teljsen olyan bullish. Az MACD-n is látható egy divergencia, de az csak a hisztogramon.
A helyzet hasonló a NASDAQ-n is, mivelhogy sikerült átlépni egy bizonyos kulcsszintet, a 8933 pontot.

Ezzel új helyi magasságokat ért el. Az árfolyam azonban nem maradt a szint felett, és azóta is stabilan csökken. Amit személyesen jelentősnek tartok az az, hogy az árfolyam áttört a közép távú külső növekedési trendvonalon.
Emellett, a piaci struktúra az elmúlt tíz napban úgy néz ki, mint egy medve emelkedő ék. Ennek köszönhetően az árfolyam most nem néz ki valami ígéretesnek. Ha az ár lecsökken, meg kell majd várnunk az egyes támaszszintek reakcióját.
A technikai elemzés mutatóiról semmiféle divergenciát nem olvashatunk le, azonban az könnyen felismerhető, hogy a piac nem volt képes meghaladni az RSI-küszöb 70 pontját.
Ami szintén megerősíti azt, hogy szükséges lesz vizsgálnunk a technikai mutatókkal szembeni ellenállást és nem csak az ármutatókat.

Következtetés

Már több mint két hete úgy vélem, hogy az aktuális növekedés elég fura, mivel összességében semmiféle értelme nincs.
Mikrogazdagsági szemszögből nincs ok a pánikra, mivel az elmúlt negyedév gazdasági jelentései nem olyan rosszak.
Várható azonban, hogy ezek a számok a következő negyedéven belül szörnyűek lesznek, mert a gazdasági visszaesés negatív eredményei teljes mértékben tükröződni fognak.

Olvastad már? Az árfolyam mellett a feleződés iránti érdeklődés is megugrott

Forrás: kryptomagazin.sk
Kiemelt kép. Tom Joe Sandor
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Vajon a Bitcoin bálnák segítettek a BTC-nek átlépni a 60.000 dollárt?

A Bitcoin (BTC) az elmúlt hetekben következetesen felfelé ívelő pályán volt, ami spekulációkat váltott ki az intézményi érdeklődés fenntarthatóságáról és annak lehetőségéről, hogy a BTC-t...

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!