Az Olimpiai Bizottság tagjainak adják ki magukat egyes kriptocsalók

-

Több, Japánból származó csaló e-mailben is arra kérik az embereket, hogy adakozzanak az Olimpiai Bizottságnak tokiói részlegének.
A koronavírus miatt elhalasztották a Tokióban megrendezendő olimpiai játékokat.
Ezzel párhuzamosan több online csalás is megjelent, az egyik ilyen átverés részeként a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagjainak adják ki magukat a scammerek.

Válts stabilcoinokat a CoinCashnél! Kattints a részletekért!

Az e-mailekben a csalók adományokat próbálnak kicsikarni

A Trend Micro április 30-ai cikke alapján a csalók –állításaik szerint – adományokat gyűjtenek, hogy enyhítsék az olimpia elhalasztásával járó gazdasági nehézségeket.
Az e-mailekben azt állítják, hogy a szervezet súlyos károkat szenvedett a repjegyek, hotelek, infrastruktúra és rendezvényszervezések kiadásai miatt.
Az áldozatokat arra ösztönzik, hogy kerüljék el az olimpiai játékok lemondását
A csalók szerint a kormány arra kényszerült, hogy adományokkal csökkentse a veszteségeket – ezért is kérik az adományokat.
Szerintük, ha az adományok nem érnek el bizonyos, de nem meghatározott összeget, akkor a japán emberek nemzetközi megítélése „jelentősen sérülhet”, és akár el is maradhatnak a 2020-as olimpiai játékok.
A csalók bitcoincos utalásokat várnak egy tárcára, amely állításuk szerint az Olimpiai Bizottság tulajdonában áll. Emellett azt állítják, hogy az adakozók akár 30%-os kedvezményt is kaphatnak, ha jegyet vásárolnak a játékokra.

Japánból származnak az e-mailek

A Trend Micro kutatása felfedte, hogy több mint 400 csaló üzenetet küldtek ki április 24-e és 26-a között, melyek ugyanarról a japán IP-címről érkeztek.
Nem újdonság az olimpiai csalás
A Kínai Olimpiai Bizottság már több panaszt is kapott, mivel csalók az úgynevezett „Olimpiai Sport Világapítványnak” adják ki magukat.
Ezek azzal hitegetik a lehetséges áldozatokat, hogy az olimpiai játékokhoz köthető egyedi termékekbe fektethetik pénzüket.

Olvastad már? A Brave böngésző integrálta a Binance modulját

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!