Az árfolyam mellett a feleződés iránti érdeklődés is megugrott

-

Több mint 20%-ot emelkedett a bitcoin árfolyama az elmúlt 48 órában, a 9000 dollárt is átlépte.
A legutóbbi áremelkedéssel szinte felrobbant a bitcoin piaci összértéke, az elmúlt két nap során 7800 dollárról 9000 dollárig emelkedett.

Válts stabilcoinokat a CoinCashnél! Kattints a részletekért!

Ez a hatalmas emelkedés ismét feltámaszthatja a reményt, hogy a feleződés beindíthatja a következő bika piacot, melyre már régóta vár a kriptoközösség.
Ezen jelentős csorbát ejtett a fekete csütörtöki összeomlás márciusban, de azóta szinte teljesen helyreállt a bitcoin értéke.
A legújabb áremelkedés a feleződés iránti fokozott érdeklődés eredménye lehet.

Két héttel a feleződés előtt megugrott a Google-keresések száma az esemény iránt

A bitcoinárfolyam mellett a „bitcoin feleződés” iránti kereséses száma is megugrott a Google Trends adatai szerint.

Ha távolabbról nézzük, akkor látszik, hogy még sosem volt ekkora az érdeklődés az esemény iránt.
Ez a kiugrás tisztán és egyértelműen látszik a Google Trends grafikonján. A hirtelen emelkedés az árfolyammal is korrelál, a bitcoin gyorsan visszaállt a márciusi hatalmas eladások után.
Az április havi gyertya így magasabb, mint a márciusi csúcspontja, és ha a bitcoin 8750 dollár fölött zárja a hónapot, az nagyon bika képet rajzolhat ki a grafikonon, melyet jelentős áremelkedés szokott követni.
A feleződésről már régóta mondják, hogy drámaian hathat a bitcoin árfolyamára, mivel az amúgy is lassú kibocsátási üteme hirtelen megfeleződik.

A korábbi feleződéseket mind egy bika piac követte, és már sokkal többen tudnak a bitcoinról és a feleződésről, így sokkal nagyobb mértékben emelkedhet az árfolyam a korábbiakhoz képest.
A legutóbbi bika piac során a bitcoin értéke 160 dollárról 20 000 dollárig emelkedett. A mostani medve piac mélypontja 3200 dolláron volt, így a következő csúcs 55 000 dollár körül vagy akár több százezer dollárnál lehet.
A hosszú távú elemzések szerint akár az 1 millió dollárt is meghaladhatja a bitcoin értéke, de ezek a jóslatok egyelőre csak álmodozások. A lehetőség azonban nyitott, így idővel akár be is jöhetnek ezek a jóslatok.
Egyelőre egy valami biztos: a bitcoin feleződése iránti érdeklődés hatalmas növekedést mutat, amely tényt az árfolyam sem hagyja figyelmen kívül.

Olvastad már? A bitcoin áttörte az „optimális short” szintet – mit jelent ez pontosan?

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!