Újabb bullish alakzat jött létre a bitcoin havi nézeten

-

Mikor néztetek utoljára a Bitcoin havi grafikonjára? Az ilyen nagy időkeretekben vett elemzés nem haszontalan, mivel segíthet megmutatni a hosszú távú trendeket, és szélesebb rátekintést kínálhat az árfolyam alakulására.

Május elseje van, ezzel pedig egy újabb lezárt havi gyertya van mögöttünk. A májusi hónap igencsak érdekesen néz ki.

Válts stabilcoinokat a CoinCashnél! Kattints a részletekért!

Szintén létrejött a bullish engulfing formáció, amely a kriptovilágban nagy tiszteletnek örvendő indikátor, a bitcoin esetében pedig valóban remek hír.

A bullish engufling akkor jön létre, amikor a zöld gyertya teljesen „felfalja” az őt megelőző pirosat.

Márciusban a medvék uralkodtak, és új árfolyamgödröt értünk el, az áprilisi medvék azonban nem várakoztak, és újra feltornázták a kriptopénz értékét.

Ezzel gyakorlatilag a teljes márciusi esést eltörölték. A bitcoin kezdetben nehezen viselte a koronakrízist, sokan máris arra számítottak, hogy akár 1000 dollárig is visszaeshetünk.

Bebizonyosodott azonban, hogy a Bitcoin fundamentumai erősek, ezeket pedig semmilyen vírus nem képes megtörni.

Segíthet a feleződés a bitcoinnak új magaslatokba jutnia?

Ezen felül itt van még a halving, amely már a mainstream média figyelmét is teljesen felkeltette.

A Google Trends adatai alapján a feleződés iránti érdeklődés még a 2016-os eredményeket is felülszárnyalta, az elkövetkező napokban pedig akár a jelenlegi tízszeresére is növekedhet.

A halving után a bitcoin inflációja a felére csökken. Néhány tanulmány szerint a piacra havi 400 millió dollárnak kell beáramolnia, ha a bitcoin tartani akarja jelenlegi értékét.

A feleződést követően azonban már 200 millió is elég lesz, a maradék pedig növekedéshez fog vezetni.

Portálunkon egyszer már jósoltunk rekorddöntést. 2019-ben ez végül nem jött össze, az éves árfolyamcsúcs pedig a 13-14.000 dollár szintjein következett be.

Ebben az évben eddig azonban nagyobb ütemű volt a növekedés, mint valaha.

Ti mit gondoltok? Vajon 2020-ban végre elérheti új rekordját a bitcoin árfolyama?

Olvastad már? Körkép: kínai bányászat, európai felmérés, John McAfee és az UFO-k

Forrás: kryptomagazin.sk
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép estétek! 🙂
 

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

A republikánus szenátorok szerint a CBDC-k „sértik a szabadságukat” – Miért?

Ted Cruz szenátor vezette republikánusok nemrégiben megosztották véleményüket a központi banki digitális valutákról (CBDC). A fiat valuták e digitális formáit, amelyeket számos ország, köztük az Egyesült...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!