Novogratz a TON-ról: „Nincs szükségünk egy újabb kriptovalutára”

-

A Telegram ismét elhalasztotta a TON indulását, Mike Novogratz erre úgy reagált, hogy a kriptoközösségnek nincs szüksége a TON-ra, vagy a Gram-ra.
A Telegram ismét elhalasztotta a Telegram Open Network (TON) indulását, miután nem tudták tartani az április 30-aihatáridőt, a kriptoközösség egyes fontos alakjai szerint a Telegramnak nem is kellene új kriptopénzt indítania.

Válts stabilcoinokat a CoinCashnél! Kattints a részletekért!

Michael Novogratz, a Galaxy Digital kriptobank vezérigazgatója és a bitcoin egyik legnagyobb rajongója szkeptikus a Telegram blokklánc- és kriptoprojektjével kapcsolatban. Ezt egy április 30-ai Twitter-üzenetben is kifejtette.

Novogratz 400 millió bitcoinfelhasználót csinálna a Telegram-felhasználókból

Novogratz szerint nincs szükség egy újabb blokklánchálózatra vagy kriptopénzre.
Biztos abban, hogy a bitcoin értéke 2021-re eléri a 20 000 dollárt, szerinte a Telegramnak a bitcoint és egyéb stabilkoinokat kellene használna ahelyett, hogy megalkotja a TON hálózatot és natív tokenjét, a Gramot (GRM).
Azt írta:

 „A Telegramnak engedélyeznie kellene a bitcoint és a stabilkoinokat oldalán. Nincs szükségünk egy újabb blokkláncra. Nincs szükségünk egy újabb kriptopénzre. Fantasztikus közösségük van, akiket fogyasztókká kellene alakítaniuk.”

Novogratz nagy bitcointámogató, több projektbe is fektetett már. A Telegram azonban lemaradt, tokeneladásáról, majd a későbbi eladási kört is lekéste.
A Telegram a kriptoközösség egyik legnépszerűbb üzenetküldő szolgáltatása, amely jelentősen népszerűsíthetné a bitcoint és egyéb kriptovalutákat.
Április 24-én a chatszolgáltatás elérte a 400 millió havi felhasználót, amely jelentős előrelépés a 2019-es 300 millió felhasználószámhoz képest. A cég szerint naponta 1,5 millió új felhasználó regisztrál az alkalmazásba.

A Telegram 2017 óta dolgozik kriptoprojektjén

A Telegram korábban úgy döntött, hogy olyan népszerű platformok helyett, mint a bitcoin saját kriptopénzt és blokkláncot indít.
A Telegram TON-hálózat és a Gram token már 2017 óta készül. A Telegram 1,7 milliárd dollárnyi befektetéshez jutott két 2018-ban megrendezett tokeneladása során.
Az üzenetküldő eredetileg 2019 októberére tervezte a TON-hálózat indulását, ez azonban a mai napig nem történt meg.
A Telegram már a tokeneladás lezárása óta jogi vitában áll az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelettel (SEC).
Az SEC szerint ugyanis megszegték az értékapapír-eladásra vonatkozó törvényeket az 1,7 milliárd dolláros tokeneladással.
Ez a jogi vita továbbra is megoldatlan, Pavel Durov a Telegram alapítója és vezérigazgatója viszont 72%-os azonnali, vagy 12 hónapon belüli 110%-os visszafizetést ajánlott fel a befektetőknek.
A TON hálózatának hitelesítői azonban a Telegramtól és a szabályozási kérdésektől függetlenül is el tudnák indítani a hálózatot.

Olvastad már? A bitcoin áttörte az „optimális short” szintet – mit jelent ez pontosan?

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin 150.000 dollárig 2024-ben? Miért mondja a vezető ezt az árjóslatot?

A Bitcoin küzd a visszautasítás után, amely azt követően következett be, hogy az árfolyam 53.000 dollárt tesztelt az árfolyamgrafikonon. Az árfolyam február 20-án 51.774 dollárról néhány...

Digitális aranyláz: Hogyan alakítja át a kriptovaluta a sportfogadási piacot?

Vendégbejegyzés A kriptovaluta, amely egykor még csak egyszerű érdeklődést kapott a technológia rajongóitól, ma már rengeteg különböző iparágban, köztük a sportfogadásban is előszeretettel alkalmazzák. Ez a...

Az Ethereum Alapítvány fontos bejelentést tesz közzé

Az Ethereum Alapítvány kulcsfontosságú bejelentést tett, amely inspirálni fogja a kutatást és fejlesztést a Zero-Knowledge proof-ok és a ZK L2 szabványok területén. A ZK finanszírozás első...

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!