A Bitfinex ranglistás bálnája szerint a halving már beárazta a bitcoint

-

A bitcoin továbbra is vezető kriptopénz a CoinGecko adatai szerint, blokkjutalmának harmadik feleződésére pedig nagyjából 8 nap múlva kerül sor.
A befektetők azt remélik, hogy az árfolyam utat talál majd magának egy újabb csúcs felé.

Válts stabilcoinokat a CoinCashnél! Kattints a részletekért!

Mindez azért van, mert a jutalom csökkenését általában erőteljes rali követi, amely hosszú távon új magaslatokba repítheti a digitális eszköz árfolyamát.
Joe007, a kriptopiacok egyik legnagyobb bálnája – meglepő módon – úgy véli, hogy a feleződés már előre beárazta magát, amely miatt a kriptopénz egy potenciális összeomlásnak van kitéve.
Szarkasztikus hangvétellel Joe007 kijelentette:

„Nem, természetesen nincs beárazva. A Nagy Feleződés napján végre mindenki meglátja majd, hogy a BTC mennyire alulértékelt, és masszív vásárlásba fognak kezdeni. Csordákban. A munkanélküli segély összegéből.”

Joe007 a becslések szerint nagy mennyiségű short pozíciókat tart bitcoinban, legalábbis a Bitfinex ranglistája alapján.

Ennek köszönhetően egyébként a kereskedő 11,3 millió dolláros veszteséget könyvelhet el a múlt hónaphoz képest. Lévén, hogy a bitcoin ára 8800 dollárra növekedett, a bálna a BTC csökkenésére számít rövid távon.

A Bitcoin-feleződés nem egyszeri alkalom

A blokkjutalom feleződése egy olyan folyamat, amely a bányászok által létrehozott bitcoinok számát nagyjából minden negyedik évben a felére csökkenti.
Ez arra készteti őket, hogy alkalmazkodjanak, a kisebbek pedig kirázódnak. A bányászoknak – hogy tevékenységük megtérülhessen – drágábban kell értékesíteniük coinjaikat, ez pedig mindenféleképpen az árfolyam emelkedéséhez kell vezessen.
A halving ugyanakkor nem egy előreláthatatlan esemény; a bányászágazat valójában felkészülve vár rá, és nagyjából 12 hónappal előre masszív készpénzpufferekre és elektromosáram-szolgáltatókkal való tárgyalásokra kerül sor, hogy a bányászás költségeit minél alacsonyabbra tornázzák.
A közeljövőben azonban nem kell az árfolyam hirtelen emelkedésére számítani csak azért, mert közeleg a feleződés.

A kriptopénzpiac szeret a médiafelhajtások szerint működni, a masszív értékesítések és a múltbéli tapasztalatok pedig szintén arra engednek következtetni, hogy egy következő ralira még nem állunk készen.
A bitcoinárfolyam szintén egy immár többéves ellenállási szint alatt mozgolódik 7700 és 8300 dollár környékén.
A 200-napos egyszerű mozgóátlag, amely jelentős hosszú távú fordulópontot jelez egy eszköz vagy index esetében, jelenleg 8000 dollár.
 
A tiszta felső makroellenállás és a nagy spot váltókon zajló masszív értékesítések a 8000 dolláros szint környékén arra utalnak, hogy a bitcoin továbbra is ki van téve egy éles visszahúzódásnak.

Egy nagy korrekciót sem zárhatunk ki

Az olyan milliárdos befektetők, mint például MarcCuban, Carl Icahn vagy Paul Tudor Jones egyre inkább a készpénz felé fordultak, hogy fedezzék pozícióikat azoktól a nagy zuhanásoktól, amelyek a részvénypiacokra várnak.
A koronavírus-járvány terjedésével a nagy országok továbbra is bizonytalanok a gazdaságaik újranyitásával kapcsolatban, az olyan magas kockázattal rendelkező eszközök pedig, mint maguk a részvények és a kriptopénzek jó eséllyel akár süllyedő lendületre is számíthatnak az elkövetkező hetekben.

Olvastad már? A bitcoin árfolyamgörbéje túlhevülten bullish

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Vajon a Bitcoin bálnák segítettek a BTC-nek átlépni a 60.000 dollárt?

A Bitcoin (BTC) az elmúlt hetekben következetesen felfelé ívelő pályán volt, ami spekulációkat váltott ki az intézményi érdeklődés fenntarthatóságáról és annak lehetőségéről, hogy a BTC-t...

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!