A Stock-to-flow megalkotója szerint a bitcoin „már nem játék”

-

PlanB, a bitcoin stock-to-flow modelljének megalkotója elmagyarázta, hogyan lett a bitcoin egy ötletből egy népszerű pénzügyi eszköz.

PlanB, a népszerű Twitter-elemző nemrég azt mondta, a bitcoin komoly dolog, majd összefoglalta milyen utat tett meg az elmúlt évtized során a pénzügyi eszköz.

Válts stabilcoinokat a CoinCashnél! Kattints a részletekért!

„Ez már nem játék.” mondta PlanB Peter McCormach podcastműsorában május 1-jén. „Lehet, hogy már nem is csak egy eszköz, ennél sokkal több lehet.”

PlanB és az S2F

PlanB már ismert lehet a stock-to-flow modell megalkotásáról. Ez összeveti a bitcoin blokkjutalmát és ezáltal feleződéseket az aktuális készlettel, hogy így jósolja meg a jövőbeli árfolyamot.
Az adatok alapján PlanB megpróbálta megjósolni a bitcoin jövőbeli árfolyamát és arra jutott, hogy a jövőben akár az 1 millió dollár sem kizárt.
PlanB április 27-én közölte modelljének legújabb verzióját, ezzel az arany és ezüst árfolyamát is számításba vette, de kihagyta az időt, mint tényezőt.

A bitcoin játékként indult

PlanB szerint a bitcoin 11 éve még csak egy ötlet volt egy peer-to-peer digitális pénzrendszer megalkotására.

„Olyan volt, mint egy játék” – mondta McCormack, ezzel PlanB is egyetértett

PlanB hozzátette, hogy a bitcoin az első két évében még az 1 millió dolláros összértéket sem lépte át, annak ellenére, hogy sokat változott a környezet.

„Ezt követően megkezdődött az átállás. Eleinte csak egy játék volt, majd mágikus internetes pénz, ezt követően pedig elérte az egy dolláros értéket. A bitcoin sokkal hitelesebbé vált, amikor elérte az 1 dolláros árfolyamot.”

Az elemző szerint a bitcoin értékének és felhasználásának növekedésével az identitása is megváltozott: egy fizetési eszközből egy az aranyhoz hasonló, majd később önálló pénzügyi eszköz vált.
PlanB szerint lehetséges egy újabb átállás, arről azonban nem mondott semmi konkrétumot, hogy ez mit is jelenthet.
Az elemző és a podcast házigazdája egyéb témákat és ötleteket is megvitatott az egyórás podcast epizódjában.
A bitcoin halvingja közben gőzerővel közeleg, és hogy mit hoz magával, az majd kiderül.

Olvastad már? Az Olimpiai Bizottság tagjainak adják ki magukat egyes kriptocsalók

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

A legjobb kriptók, amit a Bitcoin feleződése előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződésének közeledtével, amely várhatóan 2024 áprilisában bekövetkező jelentős esemény, a kriptopiac reflektorfénybe került, és a befektetők élénken figyelik a lehetséges elmozdulásokat, amelyek történelmileg...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 02.22.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon Foundation szerződése szerdán az utolsó 273 millió MATIC tokent is kiosztotta, ezzel véget ért a vesting időszak. Ez a fejlődés azt jelenti, hogy...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.22.

Prémium Ripple (XRP) Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletet (SEC) bírálták a Ripple és egy kriptotőzsde ellen indított per miatt, a LEJILEX a Crypto Freedom Alliance of Texas...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!