Az Ethereum 2.0 és a Bitcoin halving beindíthatja a bikafutamot

-

A bitcoin és az ether is kiválóan teljesített 2020-as mélypontjától számítva: több mint 140%-ot emelkedett értékük a március 12-ei és március 13-ai „fekete csütörtök” óta.

Ez valóban figyelemre méltó, a vezető elemzők szerint azonban a két dobogós kriptopénz értéke tovább növekedhet az elkövetkezendő hónapok és évek során. Külön kiemelte a bitcoin és ethertulajdonosok számára két legfontosabb események dátumát.

Válts stabilcoinokat a CoinCashnél! Kattints a részletekért!

Ha az Ethereum 2.0 és a bitcoin halving nem indít bikapiacot, akkor „semmi sem fog”

David Hoffman, a tokenizált ingatlanértékesítéssel foglalkozó RealT platform üzletvezető igazgatója és a Bankless podcast és hírlevél vezetője szerint az elkövetkezendő hónapok során két esemény is lesz, amelyek tökéletesen beindíthatják a következő bikapiacot: a Bitcoin blokkjutalmának feleződése és az Ethereum 2.0 indulása a nyár folyamán.


Hoffman annyira biztos ebben, hogy kijelentette:

„ha ez nem indítja be a következő bika piacot, akkor semmi sem fogja.”

Más elemzők is egyetértenek.

Nagyjából 10 nappal a cikk megjelenése után a bitcoin inflációja megfeleződik, ugyanis a blokkok kibányászásáért járó jutalmat megfelezi a protokoll.
A „PlanB” nevű elemző kvantitatív elemzése alapján a bitcoin értékének nagyjából 288 000 dollárig, vagyis 3000%-kal kellene emelkednie, hogy elérje valós értékét. Ezt az összeget az alapján kapta, hogy összevetette a forgalomban lévő bitcoinok számát az újonnan kibocsátásra kerülőkkel.
A bika piac beindulásához az is hozzájárulhat, hogy pár hónapon belül elindul az Ethereum 2.0.
Ezzel a fejlesztéssel a kriptopénz átáll a bányászásról a kamatalapú konszenzusalgoritmusra, amely arra ösztönzi a felhasználókat, hogy zárolják vagyonuk egy részét jutalmakért cserébe.
Hoffman a Bankless egyik friss epizódjában elmagyarázta, hogy a kamatozás bevezetése jelentősen csökkenteni fogja az ether készletét a nyílt piacokon, így a készlet csökkenése pozitívan hathat az árfolyamra.
Adam Cochran, a MetaCartel Ventures üzlettársa is hasonlóan gondolkodik, szintén leírta, hogy az ETH 2.0 bevezetése hatalmas gazdasági váltást hozhat magával.

A makrogazdasági háttér a kriptopénzek növekedésének kedvezhetnek

Az elemző szerint a makrogazdasági háttér is egyre jobban a decentralizált kriptopénzeknek kedvez.
Raoul Pal, a Goldman Sachs korábbi igazgatója és vagyonkezelője egy kutatásban azt is lehetségesnek találta, hogy „összeomolhat a pénz intézménye”, vagy legalábbis a „jelenlegi pénzügyek felépítése.”
Ezzel arra utalt, hogy a központi bankok egyre jobban elértéktelenítik valutáik értékét, és a világgazdaság 250 billió dolláros eladósodása is problémákba ütközhet.
Ha hozzátesszük a defláció lehetőségét, akkor jelentős mértékű nyomás helyeződhet a fiat valutákra.
A neves befektető szerint itt léphet közbe a kripto, különösen a bitcoin:

„Ez egy megbízható, ellenőrizhető, biztonságos pénzügyi és könyvelési rendszer. Nem más, mint a vagyonátadási rendszerünk és a pénz jövője.”

Olvastad már? Zuhant a Dow Jones az elmúlt napok során: a bitcoin is követni fogja?

Forrás: cryptoslate.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin 150.000 dollárig 2024-ben? Miért mondja a vezető ezt az árjóslatot?

A Bitcoin küzd a visszautasítás után, amely azt követően következett be, hogy az árfolyam 53.000 dollárt tesztelt az árfolyamgrafikonon. Az árfolyam február 20-án 51.774 dollárról néhány...

Digitális aranyláz: Hogyan alakítja át a kriptovaluta a sportfogadási piacot?

Vendégbejegyzés A kriptovaluta, amely egykor még csak egyszerű érdeklődést kapott a technológia rajongóitól, ma már rengeteg különböző iparágban, köztük a sportfogadásban is előszeretettel alkalmazzák. Ez a...

Az Ethereum Alapítvány fontos bejelentést tesz közzé

Az Ethereum Alapítvány kulcsfontosságú bejelentést tett, amely inspirálni fogja a kutatást és fejlesztést a Zero-Knowledge proof-ok és a ZK L2 szabványok területén. A ZK finanszírozás első...

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!