Bullish jel: halving előtt robbant fel a bitcoin hashrátája

-

Ezen cikk írásától számított nagyjából 7 napon belül az egy Bitcoin-blokk bányászásáért járó jutalom a felére csökken – bekövetkezik az úgynevezett halving.

Ez az esemény nem egyedülálló: nagyjából négyévente történik meg, biztosítva ezzel, hogy az adott idő alatt kibocsátott bitcoinok száma – ezzel együtt pedig a kriptopénz inflációja – a felére csökkenjen.

Válts stabilcoinokat a CoinCashnél! Kattints a részletekért!

A jutalom megfeleződése azt jelenti, hogy egyben a bányászok „fizetése” is megcsappan.

Ezen tény ellenére a hálózat hashrátája megállíthatatlan – a tranzakciók feldolgozásának számítási kapacitását mérő arány új csúcsokat döntöget.

Új magaslatokban a Bitcoin hashrátája

A Glassnode blokkláncelemző vállalat által megosztott adatok szerint a Bitcoin hashrátája a tegnapi nap folyamán elérte a 150 exahash/másodperces értéket – leírva: 150 és 18 darab nulla hash minden egyes másodpercben.

Ez azt jelenti, hogy a halving előtt a Bitcoin-bányászok jóval több tőkét csoportosítanak át és jóval több gépet állítanak tevékenységük szolgálatába, mint bármikor korábban.

Hogy ez a tegnapi kiugrás az új bányászgépek, az új ASIC-ok bemutatásának, esetleg a kínai szabályozásoknak volt-e köszönhető, nem ismert.

A bitcoinfelhasználók már most megtapasztalták a legutóbbi hashráta-kiugrás következményeit, amikor a blokkfelfedezők 16 kibányászott blokkot jeleztek egyetlen nap óra alatt – ez messze áll a 6 blokk/óra átlagtól.

A hashráta így kilencszer magasabb, mint az 2017 decemberében, vagyis a 20 000 dolláros bitcoin idején volt, és szintén, 50%-kal magasabb az év elejéhez viszonyítva.

Talán mondani sem kell, hogy a hashráta alakulása a bitcoin árfolyamának pozitív kilátásait is megnövelik.

Mindössze hat hete történt, hogy nagymértékű „bányászkapitulációnak” lehettünk szemtanúi, vagyis egy olyan eseménynek, amelyben a bányászok lekapcsolják gépeiket.

Ennek oka az akkori ~7500 dollárról 3700 dollárra való csökkenés volt. A hashráta legutóbbi csúcsa azonban ezen kapituláció végét jelenti.

Ahogy az Charles Edwards digitáliseszköz-kezelőnek feltűnt, a Bitcoin minden egyes kapitulációját erős kiugrások követik, a ciklus növekedésekor pedig átlagosan 5000%-os gyarapodás várható.

Nem ez az egyetlen bullish jel

A felrobbant hashráta messze nem az egyetlen olyan mérőszám, amely egy virágzó bikafutamra enged következtetni.

A hashráta csártjának publikálása után a Glassnode az alábbi képet is megosztotta, amely „iránytűt” mutat a Bitcoin jelenlegi állapotaira nézve.

Eszerint a kirptovilág most a bikapiac felé tolódik, különféle olyan mérőszámok szerint is, amelyek a felhasználók növekvő számát jelzik.

Példának okáért, a hálózat aktív tárcáinak száma több hónapos csúcsot ért el, nemrég a 840 ezret is meghaladta.

És szintén: a Bitcoint használó új entitások száma naponta 17 ezerrel növekszik, amelyre legutóbb a 2019-es, 4000-14.000 dolláros rali idején volt példa.

Olvastad már? Brian Kelly a CNBC Fast Money műsorában beszélt a halvingról

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!