Nem garantált a felezés utáni áresés

-

9000-nél komoly ellenállásba ütközött a bitcoin ára, de ha az emelkedő pálya kitart a felezés utánig, akkor új rekord születhet.
Május 12-én feleződik az új blokkért járó jutalom, a kereskedők pedig egyelőre vegyesen vélekednek, hogy esés vagy emelkedés lesz-e utána.

Válts stabilcoinokat a CoinCashnél! Kattints a részletekért!

Néhányan úgy gondolják, hogy a klasszikus „sell the news” lesz, azaz esés, sokan viszont hisznek a bikák erejében.
Ha a bitcoin végre ki tud törni felfelé a mostanra 315 napos ciklusából, amely során ötször futott neki a komoly emelkedésnek, a hatodik végre meghozhatja a nagy felívelést.

Kitart a bikák ereje a felezés után is?

A közelgő felezés az egyetlen technikai megoldás, amely befolyásolja a bitcoin készletét. A bitcoin deflációs pénz, és a monetáris szabályait nem lehet egyszerűen megváltoztatni.
Így minden dolog, amely hat a készletre, ha az árfolyamra is. A kereskedők az eseményt kőbe vésettnek tekintik, és eladási hullámra számítanak utána. Eddig 2012-ben és 2016-ban került sor ilyen felezésre.
Mindkét esetben beesett az árfolyam, majd pár hónapos visszaerősödést követően 10-11 hónappal később rekordmagasságba ért.
A felezés természete pedig magában hordozza az esemény utáni dumpolás esélyét. Mindenesetre ha nem ez történik, hanem emelkedés lesz, a 11500 és 12400 dollár közötti régióban rövid távú csúcsot érhet el az árfolyam.
A Galaxy néven ismert kereskedő nemrégiben osztott meg egy grafikont, amelyen a várható árfolyamtrendet vázolja fel, ha a felezés után mégsem történik meg az esés:

„Nem tekinthetünk el a ténytől, hogy a BTC simán felmehet 13 ezerig is.”


Ehhez hozzáteszi, hogy előbb azonban tisztán ki kell törni a 9500-9900 dolláros ellenállási régióból.
Ez a forgatókönyv rövid távon hozza a bitcoin számára a várva várt eredményt: teljesen új piaci ciklust kezdeni, és biztosítani ezt a frissességet a következő pár évre.

A legtöbb indikátor esést jósol

Mindenesetre a korrekció nélküli, a felezés után azonnal beinduló rali esélye meglehetősen kicsi.
Egy másik, twitteren szintén aktív kereskedő, Byzantine General szerint minden nagyobb technikai indikátor visszahúzódást jósol, főleg amiatt, hogy március óta 150%-ot emelkedett az ár.

„Eladási jelek vannak mindenhol. Most várunk a jó belépési pontra.”

https://twitter.com/ByzGeneral/status/1256941071071956998
Olyan szignálok is beálltak a sorba, mint az RSI, amely 2017-es értéken áll, és az OTC kereskedés rekordmagas volumene a 9400-as ár mellett. Mindkettő arra utal, hogy felezés után esés jön.
Viszont az eladói nyomás esetén is előfordulhat, hogy a vásárlói igények letarolják a piacot, és a felezés után emelkedést látunk. Nem ez lenne az első eset, hogy a bitcoin rácáfol az eladási jelekre, és bikás marad.

Olvastad már? Az Ethereum 2.0 és a Bitcoin halving beindíthatja a bikafutamot

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

A republikánus szenátorok szerint a CBDC-k „sértik a szabadságukat” – Miért?

Ted Cruz szenátor vezette republikánusok nemrégiben megosztották véleményüket a központi banki digitális valutákról (CBDC). A fiat valuták e digitális formáit, amelyeket számos ország, köztük az Egyesült...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!