54 millió XRP-t adott el a Ripple társalapítója áprilisban

-

Jed MacCaleb Ripple-társalapító több mint 54 millió XRP-t adott el a múlt hónapban, és további több milliárd csücsül a tárcájában a hálózat szerint.
Jed McCaleb ismert tárcáinak vizsgálatakor feltűnik, hogy április 1. és 30. között 54 millió XRP-től vált meg a kriptovállalat társalapítója.

Válts stabilcoinokat a CoinCashnél! Kattints a részletekért!

A TheCryptoAssociate május 2-i jelentése szerint McCaleb ismert címei alapján ez a tevékenysége egyáltalán nem szokatlan.
Az adatok ezen felül arról is tanúskodnak, hogy az állítólag McCaleb által értékesítésekre használt tárcacímek napi szinten átlagosan 1,8 millió tokent fogadtak az áprilisi hónapban – ez összesen 54 215 405 XRP, melynek értéke a cikk írásakor nagyjából 11,7 millió dollár.

Több milliárd XRP van még hátra

McCaleb egyébként kulcsfigura a kriptopénzek történetében – ő hozta létre a Mt. Gox kriptotőzsdét, és társalapítóként szintén jelen volt a Stellar megszületésekor is.
2012-ben társalapítója volt az OpenCoinnak – ebből a cégből jött létre később a Ripple. A cég natív kriptopénzéből előbányászott 100 milliárd XRP közül 9,5 milliárd került hozzá akkor.
Ezen tényeknek köszönhetően nem meglepő, hogy hosszú ideje vitatott személyiségnek számít, főleg mióta bejelentette, hogy el szeretné adni XRP-jét.
Ezzel a kijelentéssel 24 óra alatt 40%-os értékcsökkenést tapasztalt a kriptopénz. Ezután egy hét évre szóló egyezményt kötött a Ripple-lel, amelyben korlátozta havi és éves XRP-értékesítésének mennyiségét.
Ahogy arról a Cointelegraph korábban már beszámolt, a Stellar technológiai vezetője több milliárdnyi – pontosabban közel 4,7 milliárd – XRP-t birtokolt tárcájában 2020 februárjában.
Az aggodalmakra adott válaszul McCaleb a Cointelegraph-nak elmondta, hogy XRP-jét „lassú, állandó” ütemben fogja értékesíteni, és nem áll érdekében „negatív nyomást gyakorolni az ágazat további vállalataira”.

Olvastad már? Az Ethereum 2.0 és a Bitcoin halving beindíthatja a bikafutamot

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Egy kriptó, amelynek hatodik érzéke van a csalások kivédésére

Vendégbejegyzés A Scotty the AI egy igazán ügyes kriptoérme, a befektetők el is kényeztetik az előértékesítése során. A számláló eddig 779 ezer dollárnál jár, és természetesen...

A Bitcoin ára 2021 decembere óta először éri el az 57.000 dollárt

A Bitcoin árfolyama február 15. és 25. között alacsony volatilitást mutatott, de az elmúlt két napban úgy tűnik, hogy a vevők visszatértek, mivel a BTC...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!