John McAfee 99%-os bizonyossággal tudja, ki Satoshi Nakamoto

-

A folyton szórakoztató kijelentéseket tevő John McAfee a Cointelegraph-nak azt mondta, nem nehéz kitalálni, ki áll a Bitcoin fehér könyve megalkotójának álarca mögött.

A kriptohírportálnak adott exkluzív interjújában a Virtual Blockchain Week keretén belül a személyes adatok védelmének nagy szószólója és az Egyesült Államok önjelölt elnökjelöltje kijelentette, miszerint 99%-os bizonyossággal tudja, ki rejtőzik a Satoshi Nakamoto név mögött.

Válts stabilcoinokat a CoinCashnél! Kattints a részletekért!

A beszélgetésre egy konferencián tartott eseménydús vitát követően került sor, amelyben McAfee kormányzati összeesküvésnek nevezte a COVID-19-et, majd kamerája előtt megcsillogtatta AK-47-esét.

MacAfee 99%-ban biztos abban, hogy tudja, ki Satoshi Nakamoto

A Cointelegraph-nak McAfee beszélt arról a népszerű elképzeléséről, mely szerint „nonszensz”, hogy Satoshi Nakamoto egyetlen személy lenne:
„Egy 11 főből álló, 5 éven át tevékenykedő csapat volt az, amely végül előállt [a Bitcoinnal]”.

„Hogy kit választottak ki a könyv megírására, nem tudom. De bárki, aki meg szeretné tudni – úgy értem, tudja kik közül lehet válogatni, esetleg akár Craig Wright is köztük van, de másokat nem fogok megnevezni, mert akkor kitalálná, azonban valaki megírta a fehér könyvet” – folytatta kissé zavarosan.

McAfee nyomokat fedezett fel a fehér könyvben

McAfee elárulta, hogy mindössze a fehér könyv nyelvészeti – stilometriai – elemzésére van szükség, hogy Satoshi személyazonossága felfedésre kerüljön.
„Ha elolvasod a fehér könyvet, először is, az [író] angolja tökéletes – minden egyes szó, amely különbözik az amerikai és brit angolban, az a brit angol szerint van” – számolt be McAfee rendkívüli nyelvészeti felfedezéséről.

„Másodszor (…). A népesség mindössze 5%-a hagy dupla szóközt a mondatok között – nála minden pontit két szóköz követ. A dokumentum formázása szintén nagyon hasonlít azokhoz a dokumentumokhoz, amelyeket korábban publikált” – tette hozzá.

„Ha átfutod a fehér könyvet, és átfutod az összes többi dokumentumot, amiket a többiek tettek közzé – közülük egyébként mindenki írt valamit –, akkor 99%-os valószínűséggel láthatod, hogy ki írta.”
McAfee azt is elmondta, hogy ő korábban már nyilvánosságra szerette volna hozni Satoshi identitását, miután azonban az illető felhívta őt, letett erről a tervéről.

„Beszéltem vele telefonon, el szerettem volna árulni, ki ő. Miért? Mert hülyeségnek tartottam azt a sok értelmetlenséget, hogy az emberek a semmire pazarolják idejüket – arra készültem, hogy elmondjam, „figyeljetek, ez a gyerek volt az” – mondta McAfee.

„És tudjátok, mit mondott nekem? Nagyon okos rohadék – mondta, »oké, mi van, ha tévedsz?« – folytatta – »ha igazad van, akkor Satoshinak 50 biztonsági őrt kell majd felbérelnie és megváltoztatnia az életét, máskülönben meghal«.
Miért? Mindenki szeretne majd belőle magának egy darabot, a kormányok pedig adófizetésre szólítanák fel.”

Azt mondta, »oké, ha igazad van, ennek az embernek megvan a lehetősége arra, hogy tegyen valamit. De mi van, ha tévedsz? Örökre tönkre fogod tenni egy ártatlan ember életét, és valószínűleg a halálba kergeted«” – folytatta McAfee.

„Ekkor azt mondtam, »megértem, nem mondok többet, a neved pedig soha nem hagyja el az számat«. És éppen ezért soha nem fogok Craig Wright nevénél többet mondani, mert az igazi név soha nem hagyhatja el a számat.”

„De ha tudod, fejtsd meg magad, nem nehéz.”

Olvastad már? Nem garantált a felezés utáni áresés

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép estétek! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amiket az altcoin szezon előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A digitális eszközökre összpontosító befektetési cég, a Pantera Capital virágzó kriptobika piacot jósol a következő 18-24 hónapban. Ez a bikás előrejelzés megteremti a feltételeket azon befektetők...

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!