Lehet, hogy még sokáig várhatunk a százezres bitcoin árfolyamra

-

Mióta a bitcoin a 2017-es, 20000 dolláros rekordjáról visszazuhant, a befektetők ennél is magasabb szinteket várnak a következő nagy bikafutam esetére.

Néhány rendszeresen előkerülő, és érthetően népszerű előrejelzés alapján akár hónapokon belül elérhetjük a 100000 dolláros árat, és onnan még utána is hegymenet következik.

Válts stabilcoinokat a CoinCashnél! Kattints a részletekért!

Van viszont egy egyszerű oka annak, hogy jelen pillanatban ez miért tűnik megalapozottnak. A napi kereskedési volumennek nagyot kell nőnie, hogy ez a szint elérhető legyen, nem beszélve arról, hogy most még csak nem is érkezik a piacra elegendő friss tőke.

Egyelőre nincs sok esély a százezerre

Az elmúlt pár év során több elemzés is napvilágot látott, amelyek alapján a hat számjegyű összegek már a közeljövőben elérhetők.
Ez értelemszerűen felkeltette a befektetők figyelmét is. A legismertebb talán a bitcoin stock-to-flow, S2F modellje, amely egyben a legnépszerűbb is.
Eszerint még 2020 vége előtt százezer fölé megyünk. Vannak persze más, hasonlóan bikás jellegű előrejelzések is, de most az egyik elismert elemző megkérdőjelezte ezeket.
Milyen okok alapján érhetünk el oda, hogy a következő pár év során tényleg hat számjegyű árfolyamokon kereskedjünk a bitcoinnal?

„A 2021 végére jósolt 288 ezer USD árfolyamjóslatban nem az árfolyam zavar – hiszek benne, hogy igazi értéket nyújt a BTC – de hihetetlennek tűnik az ehhez szükséges napi volumen. Ehhez negyed milliárd dollár kell, és akkor csak az újonnan kibányászott coinokat veszi fel a piac. Ma 14,4 millió dollár, és a közepén vagyunk a történelem eddigi legnagyobb likviditási válságának.”

A friss fiat pénz hiánya intő jel rövidtávon

Amellett, hogy a kereskedési volumennek számottevő mértékben emelkednie kell, hogy a jelzett árakat elérhessük, a kriptopiac egyelőre annak sem mutatja jelét, hogy képes friss tőkét bevonzani az új befektetőktől.
Ez pedig szerves része a bikafutamoknak, a bitcoin számára lehetetlen a nagy emelkedés, a parabolikus rali, ha nem tud nagy mennyiségű pénzt a piacra vonzani.
Vannak elemzők, akik szerint ez is komoly kérdés, hiszen a friss tőkebeáramlást nem segíti túlzottan a globális munkanélküliségi számok gyors növekedése sem.

„Minden bitcoin bikapiac a tömegesen megjelenő friss pénzzel kezdődött. Ahhoz, hogy a bitcoin olyan magasságokba érjen, amiről most beszélünk, világszerte milliókat kell vásárlásra ösztönöznie. Ez hogyan lesz lehetséges, ha mindenki karanténban van, vagy már el is veszítette a munkáját?”

Olvastad már? Keiser: Buffet „kinyírta a hírnevét”, amikor hülyeségeket beszélt a bitcoinról

Forrás: bitcoinist.com
Kiemelt kép: Son Dakika Haberler
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Pepe (PEPE) technikai elemzés 02.27.

Prémium Pepe (PEPE) A Pepe (PEPE) február 26-án 41%-ot emelkedett, és ezzel az árak átléptek egy kulcsfontosságú ellenállási szintet. Decemberben ez az ellenállás visszaverte a bikákat. Emellett 2023...

A legjobb Layer 2-es kriptovaluták amire a bálnák összpontosítanak

Vendégbejegyezés A Pantera Capital, egy vezető blokklánc befektetési cég erős kriptobika piacra számít a következő 18-24 hónapban. Ennek a jóslatnak köszönhetően kulcsfontosságú a Layer 2-es kriptovalutákra összpontosítani,...

Hamis tárcaprogramra figyelmeztetnek a kínaiak

A kínai digitális jüan kezelésére szolgáló tárca-applikcióból felkerült az internetre egy hamisított példány, és az áldozatok minden pénzüket elveszíthetik, ha ezt telepítik az eszközükre. A...

A Bitcoin az áprilisi feleződés előtt minden idők legmagasabb szintjére emelkedik?

A kriptopénzpiac egyre inkább felforrósodik. Számos grafikon függőlegesen emelkedik, mivel a Bitcoin árfolyama évek óta először átlépte az 57 ezer dollárt. A Bitcoin egy ideje már...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!