Vitalik Buterin beszólt az FTX-nek

-

Bár elismeri az FTX által okozott károkat, Vitalik Buterin úgy véli, hogy az FTX vezérigazgatója, Sam Bankman-Fried mint személy, megérdemli a szeretetet.

Az FTX hirtelen bukása rávilágított arra, hogy új reformokra van szükség, amelyek célja a befektetői alapok védelme a manipulációtól és a félrevezetéstől.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin úgy véli, amit az FTX tett, az nagyobb csalás volt, mint a hírhedt Mt. Gox és Terra összeomlás.

Buterin úgy vélte, hogy az Mt. Gox és a LUNA ökoszisztémákat működtető emberek „látszólag” vázlatosnak tűntek, és nem próbálták túlságosan kimosni magukat annyira, hogy megváltoztassák a befektetők szemléletét.

Másrészt Buterin azt mondta, hogy „az FTX pont az ellenkezője volt, és teljes mértékben megfelelési erényt sugallt”.

Míg az erényjelzés az egyén jó jellemének nyilvános demonstrálására vonatkozó gyakorlatra vonatkozik, a Binance vezérigazgatója, Changpeng „CZ” Zhao csalódottságát fejezte ki az FTX-szel kapcsolatban a felhasználói pénzek eltulajdonítása miatt, ami szerinte néhány évvel visszavetette az iparágat a szabályozási elfogadás és a mainstream elfogadás szempontjából.

vitalik

Tekintettel az FTX helytelen viselkedése által okozott negatív hatásokra, Buterin felszólalt az FTX vezérigazgatója, Sam Bankman-Fried ellen:

„SBF mint közszereplő megérdemli, amit kap, és még egészséges is egy jó kis tunkolás, hogy megerősítsük a fontos közösségi értékeket.”

Tekintettel azonban ismeretségük hosszára, Buterin úgy vélte, hogy Sam mint személy megérdemli a szeretetet és a támogatást, hozzátéve, hogy „remélem, vannak barátai és családja, akik ezt meg tudják adni neki”.

Nem mindenki volt azonban hajlandó lazán közelíténi a bajba jutott vállalkozóhoz.

Kapcsolodó hír: Újabb pletykák indultak el az FTX tőzsde ügyében

A Dogecoin megalkotója, Billy Markus úgy vélte, hogy SBF is megérdemelne némi börtönbüntetést – ez a nézet egybecsengett azon a kisbefektetők véleményével, akik nemrég elvesztették a pénzüket.

Az FTX-hez hasonló helyzet elkerülése érdekében a kriptoközösség proaktívan elkezdte a cold storage alapok keresztellenőrzését, és elkezdett felvilágosítást követelni az onchain anomáliák miatt.

Legutóbb a közösség megkérdőjelezte a Crypto.com azon szándékát, hogy 320.000 ETH-t egy házon belüli hidegtárcából a Gate.io-ra utaljon.

A Crypto.com vezérigazgatója, Kris Marszalek azonban tisztázta, hogy a pénzt véletlenül a Gate.io egyik fehérlistás címére küldték, amely a Crypto.com tulajdonában volt.

„Ha egy tőzsdének nagy mennyiségű kriptót kell mozgatnia, mielőtt vagy miután bemutatja a tárca címét, az a problémák egyértelmű jele. Maradj távol tőle” – figyelmeztetett CZ.


Olvastad már? A Crypto.com a tartalékai 20%-át a SHIB vicctoken teszi ki

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Duncan Rawlinson – Dunca

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A szakértők szerint a legjobb altcoinok készen állnak a rövid távú nyereségre

Vendégbejegyzés A kriptopiac a fellendülés erős jeleit mutatja, felkeltve a tapasztalt befektetők és az újonnan érkezők figyelmét egyaránt. A bikás tendenciával a láthatáron a reflektorfény a kiválasztott...

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!