Újabb pletykák indultak el az FTX tőzsde ügyében

-

A közösségi médiában a legújabb felkapott hír, az FTX kriptotőzsde vezérigazgatójának Sam Bankman-Fried csuklójára bilincs került.

A híresztelés szerint a tőzsde vezetőjét a Bahamákon kapták el, de azt az információt is felkapták a közösségben, hogy a platform alkalmazottai elkezdték áruba bocsátani a tőzsde kriptóit. Szinte folyamatos az újabbnál-újabb elméletek feltűnése.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A napok óta tartó helyzet nem teszi egyszerűvé, hogy az ember elválassza az igazságot a kitalációktól.

A letartóztatásról szóló pletyka egy tweetre vezethető vissza, amelyet a Not Larva Labs, egy Solana NFT projekt alapítója tett közzé.

Ezen a Flightradar jelentése olvasható, amely alapján egy magángépet útban Miami felé, Nassauban, a Bahamák fővárosában leszállítottak a hatóságok.

Az FTX tőzsde székhelye pedig a Bahamákon van. Természetesen azonnal megérkeztek a reakciók a közösség részéről, többek között az átszerkesztett képekkel, amelyek letartóztatás közben ábrázolják SBF-et, arra utalva, hogy a magángépen ő utazott.

Ennek a hírnek a valóságtartalmáról viszont semmit sem lehet tudni.

Egy másik jelentésben anonim forrásokra hivatkozva mondják azt, hogy az ügyvezető távollétében az alkalmazottak elkezdték kiárusítani a tőzsde vagyonát.

Ezek között megtalálható a részvénykereskedési platform, az Embed, de a Miami aréna névadási joga is, amelyet jelenleg az FTX birtokol.

Egy közösségi média bejegyzés arról szól, hogy rengeteg FTX alkalmazott fektette be az összes megtakarítását a tőzsdén, annyira bíztak az alapítóban.

Ezek az alkalmazottak viszont most attól tartanak, hogy az ő pénzük is az Alameda Research-höz került. Ugyanez a forrás azt is állítja, hogy SBF még idén tavasszal 50%-os kedvezménnyel adott el üzletrészt az alkalmazottaknak.

A pletykák nem csökkentik a kriptopiacon uralkodó pánikot, a közösségi médiában folyamatosan jelennek meg olyan jelentések, amelyek ellenőrizhetetlenek, gyanúsak, és sokszor teljesen anonim módon osztják meg azokat.

A Bahamai Értékpapír Bizottság, az SCB viszont hivatalosan is bejelentette, hogy a hatóságok befagyasztották a tőzsde helyi számláit.

Az SCB úgy fogalmazott, hogy a vállalat eszközei és vagyona előreláthatólag felszámolásra kerül majd, ez a bevett eljárásuk akkor, mikor egy cég fizetésképtelenné válik, és nem tudja teljesíteni a kötelezettségeit.


Olvastad már? Chiliz (CHZ) technikai elemzése

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Megsínylette a Solana a kriptopiaci zuhanást

A SOL token árfolyama 11%-ot esett a hétvégén, és a derivatíva-piacon ez hatalmas zuhanáshoz vezetett. A határidős kötések tömegével likvidálódtak, és egyetlen nap leforgása alatt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!