Az Ark Investment újabb 12 millió dollárnyi Coinbase részvényt vett

-

Cathie Wood népszerű befektetési alapja az Ark Investment, ismét Coinbase részvényeket vásárolt, miután a váltó elmondta, minimális a kitettsége az FTX tőzsdében, és emmiféle likviditási problémát sem tapasztaltak a közelmúltbeli eseményekkel kapcsolatban.

A most megvásárolt részvénycsomag majdnem 240 ezer részvényt tartalmaz, 12,1 millió dollár értékben.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ezeket a részvényeket négy alapba osztották el, az ARK Innovation ETF 207 ezret, az ARK Internet ETF 22 ezret, az ARK Fintech ETF pedig közel 8000 darabot kapott belőlük.

A főleg technológiai vállalatokra szakosodott befektetési alap azután döntött a vásárlás mellett, hogy a Coinbase hivatalosan is bejelentette, mindössze 15 millió dolláros kitettségük van a pénzügyi gondokkal küzdő FTX tőzsdében.

Ez is főleg azt a célt szolgálta, hogy az üzleti kapcsolatokat ápolni tudják, illetve a speciális ügyféligényeknek meg tudjanak felelni.

A Coinbase azt is világossá tette, hogy az eszközei között nem tart FTT tokent, így nem érinti azok 84%-os áresése, amely a Binance bejjelentését követte.

CZ néhány nappal ezelőtt osztotta meg a követőivel, hogy áruba bocsátják a birtokukban lévő FTT tokeneket.

coinbase
Forrás: en.wikipedia.org

Wood jól időzített a vásárlással, hiszen a Coinbase részvényei 10%-ot estek a hét elején.

Ez a zuhanás mindenesetre nem lepett meg senkit, az Oppenheimer, egy elemzőcég jelentése szerint ez volt a várható következmény a kriptopiacot megrengető hír után.

„A COIN részvények minimális mértékben kapcsolódnak az FTX-hez, de nem lehetett előre tudni, hogy a bedőlés mekkora mértékű lesz. A kriptopiacra nehezedő nyomás pedig kihatott a COIN árfolyamára is.”

Az Ark Investment júliusban 75 millió dollár értékben adott el Coinbase részvényt, azóta a mostani vásárlásuk az első.

Az eladás akkor azért történt, mert a tőzsdefelügyelet, a SEC vizsgálatot kezdett a Coinbase ellen, gyanítható bennfentes kereskedés miatt.

A mostani vásárlással így az Ark már 7,625 millió részvényt birtokol, ez csak kicsivel marad e a 8,675 millió darabos korábbi rekordjuktól.

A Coinbase így az Ark 11. legnagyobb vagyonrészének számít a fő alapjukban, az ARKK-ban. Ez az alap felel a vállalat teljes portfóliójának a 3,79%-áért.

A hét második felére a Coinbase részvények 10,74%-kal erősödtek, az árfolyamuk 50,92 dollárig ment.

A napokban viszont elbocsátásokat jelentett be a cég, Alesia Haas, a pénzügyi vezetőjük elmondta, 60 alkalmazottól válnak meg.

„Biztosak akarunk lenni abban, hogy nem pazaroljuk a pénzünket. Ha úgy látjuk, hogy a piaci helyzet miatt tovább esik majd a bevétel, és túllépi a betervezett határokat, akkor további lépéseket fogunk tenni, hogy csökkentsük a költségeinket.”


Olvastad már? 2011 óta szunnyadó 3500 bitcoint mozgattak

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Egy amerikai szenátor is beszédet tartott a Bitcoin Policy Summit rendezvényen

Marsha Blackburn egyértelművé tette, hogy számára mennyire jól beleillik a bitcoin a magánszféra és a fogyasztóvédelem kategóriájába, és, hogy a jövőben a mainál sokkal nagyobb...

A 99Bitcoins lehet a következő berobbanó BRC20 token?

A Bitcoin ezen a héten kifejezetten erős arcát mutatta, nemrég ugyanis visszaszerezte a 70.000 dolláros árfolyamot, miután 5 százalékot emelkedett. Eközben az újonnan előértékesített BRC20...

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!