2011 óta szunnyadó 3500 bitcoint mozgattak

-

Egy Bitcoin-bálna 2011 óta először mozgatott át 3500 BTC-t új tárcákba, P2PKH-ról P2SH-ra változtatva a címformátumot.

A Bitcoin és más kriptovaluták folyamatos piaci turbulenciái közepette néhány nagybefektető felébredt, hogy átmozgatssa a körülbelül egy évtizede érintetlenül hagyott BTC-állományát.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az onchain adatok szerint hét szunnyadó Bitcoin-tárca ébredt fel november 11-én, hogy összesen 3500 BTC-t (60,6 millió dollár) új címekre mozgasson át.

Az egyik ilyen 500 BTC-s tranzakció (8,7 millió dollár) tranzakciós díja mindössze 0,00011383 BTC, azaz 2,00 dollár volt.

Kirill Kretov blokklánckutató és -fejlesztő egy LinkedIn-bejegyzésben jelezte a tranzakciókat, megjegyezve, hogy az új címek még „nem konszolidáltak”.

Az említett hét cím mindegyike 500 BTC-t tartott a birtokában körülbelül 11 évig, és mind a hét cím 2011. július 10-én kapta meg a készletet.

Mindegyik pénztárca pontosan ugyanabban az időpontban, 12:22 UTC-kor kapta meg az összeget, és mindegyikük számára ez volt a legelső tranzakció.

Kretov rámutatott, hogy az új tárcák a címformátumot a pay-to-public-key-hash (P2PKH) helyett pay-to-script-hash (P2SH) formátumra változtatták.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

A P2PKH a Bitcoin-tranzakciók leggyakoribb scripttípusa, ahol a tranzakciókat a nyilvános kulcs és a megfelelő privát kulcs által létrehozott digitális aláírás elküldésével oldják meg.

A P2PKH-tól eltérően a P2SH formátum lehetővé teszi, hogy a tranzakciókat a nyilvános kulcs hashse helyett egy script hashre küldjék, amihez a címzetteknek egy script hasht és további adatokat kell megadniuk.

Online források szerint a P2SH formátumú címeken történő Bitcoin-küldéshez a címzettnek több ember aláírására, vagy jelszóra is szükség lehet.

A szunnyadó BTC-címek felébresztése nem újdonság a Bitcoin-közösség számára. Október közepén egy Bitcoin-bálna 2018 óta először mozgatott meg 32.000 BTC-t is.

Korábban egy másik nagy BTC befektető 48.000 Bitcoint mozgatott ki a Coinbase Próról – számolt be a CryptoQuant vezérigazgatója, Ki Young Ju.

A mozgatott Bitcoinok nagy része a jelentések szerint 2011 óta szunnyadt.

Tavaly a Cointelegraph egy alvó Bitcoin-tárcáról számolt be, amely 2013 óta először 321 BTC-t mozgatott ki.


Olvastad már? Kedvező CPI adatok „élesztették” újra a kriptopiacot

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Egy amerikai szenátor is beszédet tartott a Bitcoin Policy Summit rendezvényen

Marsha Blackburn egyértelművé tette, hogy számára mennyire jól beleillik a bitcoin a magánszféra és a fogyasztóvédelem kategóriájába, és, hogy a jövőben a mainál sokkal nagyobb...

A 99Bitcoins lehet a következő berobbanó BRC20 token?

A Bitcoin ezen a héten kifejezetten erős arcát mutatta, nemrég ugyanis visszaszerezte a 70.000 dolláros árfolyamot, miután 5 százalékot emelkedett. Eközben az újonnan előértékesített BRC20...

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!