2011 óta szunnyadó 3500 bitcoint mozgattak

-

Egy Bitcoin-bálna 2011 óta először mozgatott át 3500 BTC-t új tárcákba, P2PKH-ról P2SH-ra változtatva a címformátumot.

A Bitcoin és más kriptovaluták folyamatos piaci turbulenciái közepette néhány nagybefektető felébredt, hogy átmozgatssa a körülbelül egy évtizede érintetlenül hagyott BTC-állományát.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az onchain adatok szerint hét szunnyadó Bitcoin-tárca ébredt fel november 11-én, hogy összesen 3500 BTC-t (60,6 millió dollár) új címekre mozgasson át.

Az egyik ilyen 500 BTC-s tranzakció (8,7 millió dollár) tranzakciós díja mindössze 0,00011383 BTC, azaz 2,00 dollár volt.

Kirill Kretov blokklánckutató és -fejlesztő egy LinkedIn-bejegyzésben jelezte a tranzakciókat, megjegyezve, hogy az új címek még „nem konszolidáltak”.

Az említett hét cím mindegyike 500 BTC-t tartott a birtokában körülbelül 11 évig, és mind a hét cím 2011. július 10-én kapta meg a készletet.

Mindegyik pénztárca pontosan ugyanabban az időpontban, 12:22 UTC-kor kapta meg az összeget, és mindegyikük számára ez volt a legelső tranzakció.

Kretov rámutatott, hogy az új tárcák a címformátumot a pay-to-public-key-hash (P2PKH) helyett pay-to-script-hash (P2SH) formátumra változtatták.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

A P2PKH a Bitcoin-tranzakciók leggyakoribb scripttípusa, ahol a tranzakciókat a nyilvános kulcs és a megfelelő privát kulcs által létrehozott digitális aláírás elküldésével oldják meg.

A P2PKH-tól eltérően a P2SH formátum lehetővé teszi, hogy a tranzakciókat a nyilvános kulcs hashse helyett egy script hashre küldjék, amihez a címzetteknek egy script hasht és további adatokat kell megadniuk.

Online források szerint a P2SH formátumú címeken történő Bitcoin-küldéshez a címzettnek több ember aláírására, vagy jelszóra is szükség lehet.

A szunnyadó BTC-címek felébresztése nem újdonság a Bitcoin-közösség számára. Október közepén egy Bitcoin-bálna 2018 óta először mozgatott meg 32.000 BTC-t is.

Korábban egy másik nagy BTC befektető 48.000 Bitcoint mozgatott ki a Coinbase Próról – számolt be a CryptoQuant vezérigazgatója, Ki Young Ju.

A mozgatott Bitcoinok nagy része a jelentések szerint 2011 óta szunnyadt.

Tavaly a Cointelegraph egy alvó Bitcoin-tárcáról számolt be, amely 2013 óta először 321 BTC-t mozgatott ki.


Olvastad már? Kedvező CPI adatok „élesztették” újra a kriptopiacot

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Binance coin (BNB) technikai elemzés 04.27.

Prémium Binance coin (BNB) A Binance coin (BNB) a múlt héten ígéretes bikarallyt mutatott be, mivel árfolyama több mint 8%-kal emelkedett. Ezalatt egy bikamintázat alakult ki a coin...

Az ETFSwap (ETFS) előértékesítése csaknem elfogyott 750.000 dollár után, miért érdemes most beszállni!

Vendégbejegyzés A legmodernebb decentralizált pénzügyi (DeFi) platform, az ETFSwap (ETFS) sikerrel megalapozta pozícióját, mint a kriptovilág következő nagy projektje. A hatalmas erőforrásaival és előnyeivel ez az Ethereum-alapú,...

Kutya, MI és még kolbász is: A WienerAI egy 3in1 mém érme 1000X-es esélyekkel

A részben kutya, részben AI, részben kolbász WienerAI (WAI) érme ICO-ja még csak nemrég indult el, de már slágernek számít, és a gyűjtése is nagy...

Az OpenSea NFT eladásai – Ezért van áprilisban egy újabb mélypont

Az OpenSea vezető non-fungible token (NFT) piactér áprilisban rekordot döntött az NFT havi értékesítési volumenének csökkenésével zárja az áprilist. Az Rchen8 által készített Dune Analytics dashboard...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!