A Kraken tőzsde befagyasztotta az FTX-hez köthető számlákat

-

A Kraken a saját hivatalos Twitter-fiókján keresztül osztotta meg, hogy egy maroknyi, az FTX-hez köthető számlát zárolt.

A csődbe ment tőzsde érdekeltségi körébe tartozó több vállalat, például az Alameda Research, vagy az FTX Group, valamint ezek vezető tisztviselőinek a felhasználói fiókjait zárolták, az azokon található kriptopénzeket befagyasztották.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Kraken a hatóságokkal is kapcsolatba lépett, miután kiderült, hogy az egyik fiókjukat kapcsolatba lehet hozni az azonosítatlan utalásokkal, amelyek az FTX-ről indultak ki.

„A Kraken több, az FTX Group, az Alameda Research, valamint ezen vállalatok vezető tisztviselőihez tartozó számlát is befagyasztott, a felhasználók védelme érdekében. Emellett felvettük a kapcsolatot a hatóságokkal is. A Kraken többi ügyfele nem érintett az ügyben, a tőzsde rendeltetés-szerűen működik, a megfelelő tartalékokkal.”

ftx

Az állítólagos FTX-hacker Krakent használja

Az FTX pénteken jelentett csődöt, Sam Bankman-Fried lemondott az ügyvezetői posztról, őt John Ray követte a vezetői székben.

Nem sokkal a bejelentés után viszont támadást észleltek, a tőzsde tárcáiból hatalmas mennyiségű pénzt utaltak ki.

Az úgy ügyvezető hivatalosan is megerősítette, hogy hackertámadás történt.

A Twitter-felhasználók viszont explorerek segítségével észrevették, hogy a támadáshoz használt címekre korábban már érkezett utalás a Krakenről.

Pár óra múlva a tőzsde biztonsági vezetője, Nick Percoco elmondta, hogy a Kraken ismeri a támadó által használt személyazonosságot, de ezt egyelőre nem oszthatják meg a nyilvánossággal.

ftx

Ryne Millet, az FTX egyik tanácsosa elmondta, hogy a csődjelentés után biztonsági okokból az FTX.com és az FTX.US vagyonát hidegtárcákba utalták, még aznap este, hogy a támadás okozta károkat a lehető legnagyobb mértékben csökkenteni tudják.

„Engedély nélküli hozzáférést tapasztaltunk, ahogyan ez már mindenki számára ismert. Együttműködünk a hatóságokkal, és kapcsolatban vagyunk a megfelelő hivatalokkal, szabályozókkal.”


Olvastad már? BNB dominancia következhet?

Forrás: news.bitcoin.com

Kiemelt kép: Victoria_Watercolor / 11338

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!