31 millió dollárnyi USDT-t fagyasztottak be az FTX meghekkelése miatt

-

November 11-én éjszaka újabb hírek kavarták fel a közösséget az FTX tőzsde ügyében.

Számos, a tőzsdéhez köthető tárcáról utaltak ki nagy összegeket, több millió dollárnyi kriptopénzt, bármiféle hivatalos információ nélkül.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az FTX szóvivője pár órán belül megerősítette, hogy a tőzsdét hackertámadás érte, és ennek során lopták el a pénz egy részét.

ftx
Forrás: Telegram

A Tether, az USDT stablecoin kibocsátója előzetes óvintézkedésként azonnal be is fagyasztott 31,4 millió dollárnyi tokent, amelyeket a támadásban részt vett tárcákban tartottak.

A ZachXBT néven ismert, professzionális blokklánc elemző rávilágított, hogy az ellopott majd zárolt tokenekből 3,9 millió az Avalanche hálózatán van, míg 27,5 millió a Solana blokkláncon lévő USDT volt.

Az eset kapcsán Elon Musk, a közösségi oldal új tulajdonosa nyilvánosan is elismerte, hogy a Twitteren szerveződött közösségi összefogásnak mekkora szerepe van abban, hogy az FTX körüli eseményeket valós időben, a lehető legnagyobb részletességgel nyomon lehet követni.

Mivel az ellopott USDT befagyasztásra került, a Tether így megakadályozta, hogy a támadók más kriptókra váltsák át a zsákmányt, vagy annak használatával más fiókokról, platformokról, tőzsdékről is tokeneket tudjanak ellopni.

A kárenyhítési folyamat részeként a Tether vállalat el tudja égetni a tokeneket, kivonva azokat a forgalomban lévő készletből, majd a megfelelő mennyiséget jóváírni az eredeti tulajdonosok számláin.

USDT mellett viszont sok más kriptopénzt is kiutaltak a tőzsde tárcáiból. Az Ethereum mellett LINK és USDP is nagy mennyiségben található a zsákmányban.

A kriptopiac részéről ezekre még nem érkezett hangos reakció.

Az elmúlt pár nap során viszont már több nagy tőzsde, köztük a Binance, OKX, Kucoin és a Crypto.com is bejelentette, hogy a transzparencia jegyében nyilvánosságra hozzák az egyenlegeiket, és megosztják a közösséggel a tartalékaik helyzetét.

Az elő fecskék közé tartozik a Bitfinex vezetője, Paolo Ardoino, aki 135 egyedi tárcát mutatott meg, amelyek a tőzsde hidegtárcáiként illetve online, úgynevezett forrótárcájaként működnek.

A közösségből viszont többen is rávilágítottak, hogy bár a tőzsde tartalékainak nyilvánosságra hozása üdvözlendő, egyelőre nincs információ a Bitfinex kötelezettségeiről.

Ennek hiányában egyelőre nem ehet eldönteni, hogy az általuk kezelt vagyon elegendő-e, vagy esetleg fennáll a fizetésképtelenség veszélye.


Olvastad már? A Crypto.com a tartalékai 20%-át a SHIB vicctoken teszi ki

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Megsínylette a Solana a kriptopiaci zuhanást

A SOL token árfolyama 11%-ot esett a hétvégén, és a derivatíva-piacon ez hatalmas zuhanáshoz vezetett. A határidős kötések tömegével likvidálódtak, és egyetlen nap leforgása alatt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!