3 milliárd dollárnyi bitcoin hagyta el a héten a tőzsdéket

-

Úgy tűnik, hogy az FTX botránya és annak következményei miatt egyre több befektető választja a bitcoinvagyonának saját letétbe helyezését.

A Bitcoin-befektetők 2021 áprilisa óta nem látott ütemben vonják ki pénzüket a tőzsdékről: az elmúlt hét napban közel 3 milliárd dollárnyi bitcoin került kivonásra.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Glassnode onchain elemzőcég új adatai szerint a tőzsdei címekről BTC-t fogadó tárcák száma november 9-én elérte a közel 90.000-et.

A tőzsdei felhasználók öngondoskodásra ébrednek

Az FTX tőzsde csődje miatti folyamatos felfordulás közepette a tőzsdei felhasználók körében megnőtt az aggodalom a pénzeszközök biztonsága iránt.

A kommentátorok felerősítették a tanácsot, hogy kerüljék a letétkezelői pénztárcákat és vegyék át a kriptovaluták feletti ellenőrzést, a szabályozóhatóságok pedig tömegesen fokozzák a kriptoipar ellenőrzését.

A láncon belüli adatok azt mutatják, hogy az elmúlt héten számos hodler döntött a nem letéti tárcák mellett.

A kivonuló címek száma november 9-én hatalmasat ugrott, meghaladta az idei májusi és júniusi napi csúcsokat is, amikor a BTC árfolyama utoljára jelentős lefelé irányuló nyomást tapasztalt.

November 12-én, a legutolsó olyan időpontban, amelyre vonatkozóan rendelkezésre állnak adatok, a kivonó címek száma még mindig meghaladta a 70.000-et.

Bitcoin tőzsdei fogadó címek grafikonja. Forrás: Glassnode

Ugyanezek a Glassnode-adatok a november 13-ig tartó hét napra vonatkozóan több mint 3000 kivonó címek óránkénti átlagát adják.

Bitcoi-tőzsdei fogadási címek grafikonja. Forrás: Glassnode/ Twitter

Elemzés: a BTC-tartalékok nem feltétlenül mondják el a teljes történetet

A számok egybecsengenek azzal, hogy a jelek szerint a főbb kereskedési platformokon gyorsan csökkennek a BTC-tartalékok.

Bár a csökkenés sebessége azt sugallja, hogy a valódi egyenlegszámlálást jelenleg nehéz lehet megerősíteni, a CryptoQuant nevű on-chain analitikai erőforrástól származó adatok szerint a teljes tőzsdei tartalékok 2018 februárja óta a legalacsonyabb szinten vannak.

A CryptoQuant összesen 38 tőzsdét követ nyomon, beleértve azokat is, amelyekről pénzügyi problémákat jelentettek, mint például az FTX és a Kucoin.

Bitcoin-tőzsdei tartalékok grafikonja. Forrás: CryptoQuant

Egy másik grafikon, ezúttal a Coinglasstól, 177.000 BTC heti kivonást javasolt november 13-ig – ez mai árfolyamon számolva körülbelül 3 milliárd dollár értékű amerikai dollár.

BTC-egyenleg a tőzsdéken. Forrás: Coinglass

A Glassnode vezető elemzője, Checkmate mindazonáltal három tőzsdét jelölt meg különösen, amelyeken szerinte „különösen furcsa” Bitcoin-egyenlegek olvashatók – a Huobi, a Gate.io és a Crypto.com.

A témának szentelt szál lezárásaként megjegyezte, hogy „a tőzsdei egyenlegek a legjobb becslés a pénztárcák klaszterezése alapján. Valószínűbb, hogy inkább egy alsó határ, mint túlbecslés”.

„Ezen tőzsdék közötti pénzmozgások mind a valós ügyfeleket + FTX/Alamedát is magukban foglalják. Nehéz szétválasztani, ezért relatívnak tűnik az egyenleghez képest” – tette hozzá.

Michaël van de Poppe, az Eight kereskedési cég alapítója és vezérigazgatója a jelenlegi forgatókönyv további alakulását prognosztizálva eközben azt mondta, hogy a legrosszabb valószínűleg még nem ért véget.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

„Valószínűleg több problémánk lesz a tőzsdékkel a következő hetekben, de valószínűleg egy tonna pletyka is” – mondta Twitter-követőinek a hétvégén.

„Maradjatok biztonságban, legyetek nyugodtak és ne hozzatok érzelmi döntéseket. Szörnyű területeken vagyunk, de a kriptó erősebben fog ebből kilábalni.”

A BTC/USD a cikk írásakor 16.500 dollár körül mozgott a Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint.

bitcoin

BTC/USD 1 órás gyertyás grafikon (Bitstamp). Forrás: TradingView

Olvastad már? Uniswap (UNI) technikai elemzés

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A szakértők szerint a legjobb altcoinok készen állnak a rövid távú nyereségre

Vendégbejegyzés A kriptopiac a fellendülés erős jeleit mutatja, felkeltve a tapasztalt befektetők és az újonnan érkezők figyelmét egyaránt. A bikás tendenciával a láthatáron a reflektorfény a kiválasztott...

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!