Az FTX engedte a helyi lakosok számára a pénzkivételt

-

A bedőlt FTX kriptotőzsde a múlt héten úgy fogalmazott, hogy a helyi hatósági kérésére lehetővé tette a bahamai lakosoknak, hogy kivegyék a tőzsdén tárolt pénzüket.

A bahamai tőzsdefelügyelet, az SCB most viszont kiadott egy hivatalos közleményt, amelyben megosztotta, hogy hivatalos részről semmiféle ilyen kérés nem történt, ilyesmire nem kötelezték őket.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ennek alapján az FTX tweetje, amelyben ezt állították, és amelyben a hatósági sürgetésre hivatkoztak, nem tekinthető hitelesnek.

Múlt héten a tőzsde a hivatalos Twitter fiókján osztotta meg a bejegyzést, amely szerint, mivel a Bahama-szigeteken van a székhelyük, az ottani szabályozások következtében lehetővé teszik, hogy a bahamai ügyfeleik kiutalják a pénzüket.

Az SCB szerint viszont ők semmiféle utasítást nem adtak a tőzsdének, hogy a bahamai lakosokat részesítse előnyben.

„A Bizottság ráadásul úgy véli, egy ilyenféle utasítás határozottan problémákat okozhatna egy fizetésképtelenségi, csődfelszámolási eljárás során, és akár azt is eredményezhetné, hogy jogi eszközökkel utaltatnák vissza a bahamai lakosokkal a kivett pénzeket. A Bizottság az ilyen esetekben nem vár el semmiféle különleges elbánásmódot semelyik befektetővel vagy ügyféllel szemben.”

A múlt hét csütörtökön az SCB befagyasztotta a tőzsde bahamai bankoknál lévő számláit, miután az FTX pár nappal előtte felfüggesztette a kiutalásokat.

Ennek ellenére csütörtökön a reggeli órákban több felhasználó is sikeresen tudott kiutalni a tőzsdéről, nagyjából 7 millió dollár értékben, több különböző kriptopénzből.

A jelentések szerint ráadásul több felhasználó a helyi, bahamai lakosok segítségével próbált meg hozzájutni a pénzéhez, néhány esetben sikerrel.

Ezt azzal a módszerrel tudták megtenni, hogy a tőzsde NFT-piacterén a felhasználók más, bahamai felhasználóktól tokeneket vettek a fiókjuk egyenlegével, majd ezt a pénzt a bahamai felhasználó ki tudta utalni a platformról, valószínűleg az eredeti tulajdonos által megadott címre.

Más FTX tőzsde hírek

Ez vélhetően azután történt meg, hogy megegyeztek valamiféle kompenzációban, jutalékban, a segítségért.

Az FTX pénteken jelentett csődöt, pár nappal azután, hogy kiderült, a Binance tőzsde mégsem vásárolja fel a bedőlt tőzsdét.

Az általános fejetlenség közepette ráadásul támadást is szenvedett a platform, pénteken napközben egy hacker 600 millió dollárnyi kriptót zsákmányolt tőlük.

Az FTX később bejelentette, hogy ennek egy részét sikeresen visszaszerezte.

A tőzsde új ügyvezetője, John Ray egyelőre annyit osztott meg a sajtóval, hogy a vállalat együttműködik a hatóságokkal az ügy tisztázásában.


Olvastad már? BNB dominancia következhet?

Forrás: coindesk.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Egy amerikai szenátor is beszédet tartott a Bitcoin Policy Summit rendezvényen

Marsha Blackburn egyértelművé tette, hogy számára mennyire jól beleillik a bitcoin a magánszféra és a fogyasztóvédelem kategóriájába, és, hogy a jövőben a mainál sokkal nagyobb...

A 99Bitcoins lehet a következő berobbanó BRC20 token?

A Bitcoin ezen a héten kifejezetten erős arcát mutatta, nemrég ugyanis visszaszerezte a 70.000 dolláros árfolyamot, miután 5 százalékot emelkedett. Eközben az újonnan előértékesített BRC20...

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!