A Binance FTX felvásárlásának kudarca áldás a nagyobb kriptopiac számára?

-

  • A Binance november 10-én jelentette be, hogy az üzletet lefújták, a vállalati átvilágításra hivatkozva.
  • Az FTX vezérigazgatója, Sam Bankman-Fried elmondta az alkalmazottainak, hogy a Binance elmulasztotta tájékoztatni őket a lépés előtt.
  • A vásárlás elmaradása megakadályozta egy esetleges Mt.Gox megismétlődését a jövőben.

A Binance már most is a világ egyik legnagyobb kriptopénz-tőzsdéje, de az FTX felvásárlási ügyletének megvalósulása esetén a küszöbön állt, hogy sokkal erősebb egységgé váljon.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Binance-FTX nincs tovább

A rövid életű álom csütörtökön véget ért, miután a Binance bejelentette, hogy a tőzsde nem folytatja tovább az FTX felvásárlását.

A tőzsde a vállalati átvilágításra, az ügyfélpénzek helytelen kezelésével kapcsolatos jelentésekre és az állítólagos amerikai ügynökségi vizsgálatokra hivatkozott, mint a nem folytatás okaira.

A Binance kijelentette, hogy a fennálló problémákon nem tudnak segíteni, hozzátéve,

„Minden alkalommal, amikor egy iparág egy jelentős szereplője csődöt mond, a lakossági fogyasztók szenvednek. Az elmúlt évek során azt láttuk, hogy a kriptoökoszisztéma egyre ellenállóbbá válik, és hisszük, hogy idővel a felhasználói pénzekkel visszaélő kiugró szereplőket a szabad piac ki fogja szűrni”.

Az FTX vezérigazgatója, Sam Bankman-Fried (SBF) azonban ugyanúgy meglepődött, mint a piac többi tagja, hiszen őt sem tájékoztatták előzetesen.

A Reuters szerint SBF azt mondta az alkalmazottainak, hogy a Binance először a médiának adta ki a nyilatkozatát, és nem nekik, de ő továbbra is harcolni fog, és más lehetőségeket is megvizsgál.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

A jelek szerint SBF úgy próbálta kihúzni az FTX-et a likviditási válságból, hogy vésztartalékot kért befektetőitől és az iparág más szereplőitől.

A tőzsdének jelenleg mintegy 8 milliárd dollárra van szüksége ahhoz, hogy fedezni tudja a felhasználók által az elmúlt három napban végrehajtott kivonásokat.

Az OKX pénzügyi piacokért felelős igazgatója, Lennix Lai szintén hasonló kérést jegyzett, és elmondta, hogy az FTX sürgősen 2-4 milliárd dollár készpénzt kér, és hogy a tőzsdének több mint 7 milliárd dollárnyi kötelezettsége van.

Bár a Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhao (CZ) azt mondta, hogy az elmúlt néhány nap nem volt része a „mestertervüknek”, az üzlet létrejötte sem lett volna különösebben nagyszerű.

A Binance kriptorészesedése az Mt. Gox-ra emlékeztet

A Binance a múlt hónapban több mint 390 milliárd dollár értékű tranzakcióért volt felelős az összes tőzsdén jegyzett 543 milliárd dollárból.

Ez azt mutatja, hogy a tőzsde már 71,8%-os dominanciával rendelkezett a kriptopiacon.

Ha az FTX felvásárlása sikeres lenne, a Binance olyan erő lenne, amellyel számolni kell, nem is beszélve a szélesebb körű következményekről egy esetleges összeomlás esetén.

binance

A kriptotőzsde havi tranzakciós volumene

Így, hogy egyetlen entitás kezeli a piac tranzakcióinak nagyjából 80%-át, a helyzet furcsán emlékeztetne az Mt. Gox 2014-es bukására.

Tovább informálódnál? Segítségre vágysz?
Erre jött létre a Binance Klub Magyar Közössége! 
(A meghívónk 10% örök kedvezményt ad minden új csatlakozónak)

Ezúttal azonban az utóhatás katasztrofális lenne, figyelembe véve a kriptopiac hatalmas méretét.


Olvastad már? Az FTX és a Binance körüli helyzet rávilágít a szabályok szükségességére

Forrás: fxstreet.com

Kiemelt kép: Satheesh Sankaran

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!