Az FTX és a Binance körüli helyzet rávilágít a szabályok szükségességére

-

A két tőzsde közötti növekvő feszültség a politikusok szerint nem egyszerűen csak a piacokra gyakorol rossz hatást, de arra is rávilágít, hogy miért van szükség az iparág megfelelő szabályozására, hogy az ilyen esetek elkerülhetővé váljanak.

Mióta a Binance vezetője, CZ nyilvánosan bejelentette, hogy eladják a birtokukban lévő FTT tokeneket, a befektetők azóta szabadulnak a saját készleteiktől, hogy elkerüljék az áresés miatti veszteségeket.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az események azonban rendkívüli módon felgyorsultak, és az FTT árfolyama a 22 dolláros szintről egészen három dollárig zuhant, órák leforgása alatt, egy 86%-os eséssel.

Nem sokkal később napvilágot látott a hír, hogy CZ felvásárolná az FTX tőzsdét, és annak vezetője, SBF úgy nyilatkozott, hogy átgondolják az ajánlatot, hogy ezzel hogyan tudnák védeni a felhasználóikat.

A helyzetre való tekintettel az ismert kriptopárti szenátor, Cynthia Lummis úgy nyilatkozott, hogy a helyzet megmutatja, miért is van szükség az egyértelmű kriptós szabályozásra.

Kapcsolodó Binance hír: Kéthetes mélyponton a bitcoin, dagad az FTX-botrány

Azt is elmondta, hogy a többek között általa is jegyzett, pénzügyi innovációkról szóló új törvényjavaslat végre a fókuszba helyezné a digitális eszközöket.

„A közelmúlt eseményei, az FTX és a Binance közötti összezördülés a legjobb példája annak, hogy miért van szükségünk a digitális eszközök lehető legegyértelműbb szabályozására az USA-ban.”

Lummis külön kiemelte azt is, hogy a kriptoipar nagyvállalkozóinak a befolyása rendkívül nagy lehet az árfolyamokra, sokszor néhány tweet is elegendő, hogy változtassanak a helyzeten.

„Piacmanipuláció, közösségi hitelezés, és a fogyasztói javak védelmének megfelelő mivolta azok a területek a sok közül, amelyekre fokozottabb gondot kell fordítanunk a jövőben.”

A Binance tőzsde vezetője, CZ elmondta, hogy a vállalat saját biztonsági tartalékaiból egy milliárd dollárt szabadít fel, hogy lecsillapítsák a felmerült árfolyam-ingadozásokat, SBF viszont egyelőre nem fűzött ehhez hozzá semmit.

Sam Bankman-Fried személyes vagyona napok alatt csökkent 94%-kal, így a kriptomilliárdos státuszát is elvesztette.

Mielőtt az egész helyzet elharapózott volna, SBF 53%-os részesedése az FTX tőzsdében 6,2 milliárd dolláron volt nyilvántartva.


Olvastad már? Optimisták az XRP-tulajdonosok a SEC elleni perben

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!