Az FTX és a Binance körüli helyzet rávilágít a szabályok szükségességére

-

A két tőzsde közötti növekvő feszültség a politikusok szerint nem egyszerűen csak a piacokra gyakorol rossz hatást, de arra is rávilágít, hogy miért van szükség az iparág megfelelő szabályozására, hogy az ilyen esetek elkerülhetővé váljanak.

Mióta a Binance vezetője, CZ nyilvánosan bejelentette, hogy eladják a birtokukban lévő FTT tokeneket, a befektetők azóta szabadulnak a saját készleteiktől, hogy elkerüljék az áresés miatti veszteségeket.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az események azonban rendkívüli módon felgyorsultak, és az FTT árfolyama a 22 dolláros szintről egészen három dollárig zuhant, órák leforgása alatt, egy 86%-os eséssel.

Nem sokkal később napvilágot látott a hír, hogy CZ felvásárolná az FTX tőzsdét, és annak vezetője, SBF úgy nyilatkozott, hogy átgondolják az ajánlatot, hogy ezzel hogyan tudnák védeni a felhasználóikat.

A helyzetre való tekintettel az ismert kriptopárti szenátor, Cynthia Lummis úgy nyilatkozott, hogy a helyzet megmutatja, miért is van szükség az egyértelmű kriptós szabályozásra.

Kapcsolodó Binance hír: Kéthetes mélyponton a bitcoin, dagad az FTX-botrány

Azt is elmondta, hogy a többek között általa is jegyzett, pénzügyi innovációkról szóló új törvényjavaslat végre a fókuszba helyezné a digitális eszközöket.

„A közelmúlt eseményei, az FTX és a Binance közötti összezördülés a legjobb példája annak, hogy miért van szükségünk a digitális eszközök lehető legegyértelműbb szabályozására az USA-ban.”

Lummis külön kiemelte azt is, hogy a kriptoipar nagyvállalkozóinak a befolyása rendkívül nagy lehet az árfolyamokra, sokszor néhány tweet is elegendő, hogy változtassanak a helyzeten.

„Piacmanipuláció, közösségi hitelezés, és a fogyasztói javak védelmének megfelelő mivolta azok a területek a sok közül, amelyekre fokozottabb gondot kell fordítanunk a jövőben.”

A Binance tőzsde vezetője, CZ elmondta, hogy a vállalat saját biztonsági tartalékaiból egy milliárd dollárt szabadít fel, hogy lecsillapítsák a felmerült árfolyam-ingadozásokat, SBF viszont egyelőre nem fűzött ehhez hozzá semmit.

Sam Bankman-Fried személyes vagyona napok alatt csökkent 94%-kal, így a kriptomilliárdos státuszát is elvesztette.

Mielőtt az egész helyzet elharapózott volna, SBF 53%-os részesedése az FTX tőzsdében 6,2 milliárd dolláron volt nyilvántartva.


Olvastad már? Optimisták az XRP-tulajdonosok a SEC elleni perben

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A MakerDAO változásai hatással lehet a DAI-ra

A vezető decentralizált pénzügyi protokoll, a MakerDAO (MKR), változtatásokat javasolt a Peg Stability Module (PSM) műveleteire, válaszul arra, hogy a DAI nemrégiben elvesztette paritását az...

A Federal Reserve a bankválság ellenére ismét kamatot emel

Az eddigi legjelentősebb ülését követően a Federal Reserve újabb 25 bázispontos kamatemelés mellett szavazott. A döntés vitatott volt, mivel ellentmondásosak voltak a vélemények arról, hogy...

12%-kal nőtt a SushiSwap TVL-je az utóbbi hónapban

A SushiSwap (SUSHI) főkönyvvel kapcsolatos tevékenységek egyre szilárdabbak maradtak. Meglepő módon ez annak ellenére volt így, hogy nemrégiben kiderült, hogy az automatizált piacmaker (AMM) az...

Közeledik a 30 ezerhez a Bitcoin árfolyama

Egyes elemzők úgy vélik, ha az USA makrogazdasági adatai kedvezően alakulnak, akkor a BTC akár át is törheti a 30 ezer dolláros ellenállást. A Federal...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!