Optimisták az XRP-tulajdonosok a SEC elleni perben

-

A Ripple és a SEC, az amerikai tőzsdefelügyelet közötti jogi csatározás lehet, hogy a végéhez közeledik.

A befektetők többsége kedvező kimenetelre számít, legalábbis erre utalhat, hogy az XRP-be történő tőke-beáramlás már a harmadik hete tart, ez derül ki a CoinShares legújabb kutatásából.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az elemzőcég egyik szakértője, James Butterfill a hét elején publikálta a legújabb felmérésüket.

Amelyben rámutatott, hogy az intézmények részéről már harmadik hete folyamatosan érkeznek a befektetések, ez pedig szerintük egyértelmű jele, hogy a befektetők nem sok esélyt jósolnak a SEC számára a Ripple ellen folytatott perben.

A múlt hét során a Ripple komolyabb hátszelet kapott, hiszen a kriptoipar nagypályásai is támogatásukat fejezték ki, többek között a Coinbase és a Blockchain Association.

Stuart Alderoty, a Ripple egyik tanácsadója a Twitteren osztotta meg a követőivel, hogy nagyjából egy tucatnyi független szereplő, köztük cégek, fejlesztők, tőzsdék és befektető-társaságok ajánlották fel a segítségüket, hogy elmagyarázzák a SEC számára, hogy miért is tévedés a Ripple elleni ügy.

Olyan szervezetek is beálltak a Ripple mögé, mint az Investor Choice Advocates Network, egy kriptós befektetői közösség, a SpendTheBits mobil app fejlesztői, vagy éppen a Crypto Council for Innovation csapata.

ripple
Forrás: wikipedia.org
 Kapcsolodó Ripple hírek

Összességében 12 teljesen független iparági szereplő gondolta úgy, hogy támogatást nyújt a SEC elleni ügyben a Ripple számára.

Ennek ellenére is az a helyzet, hogy a tárgyalások, a végső lezárás akár még hónapokig elhúzódhat, legalábbis az ügyvezető Brad Garlinghouse ezen a véleményen van.

Garlinghouse nemrégiben úgy spekulált a nyilvánosság előtt, hogy az ügy akár 2023 elejéig is eltarthat, de világossá tette, hogy ez csak találgatás a részéről.

A közelmúltban viszont ítélet született egy hasonló ügyben. A SEC megnyerte a pert a blokklánc alapú fájlmegosztó szolgáltatás, az LBRY ellen, értékpapírként definiálva az általa kibocsátott tokeneket.

A jogi szakértők szerint ez precedens-értékű lehet, és akár el is döntheti a Ripple elleni pert, mégpedig a SEC javára.

Más szakértők viszont úgy vélik, ez sem lesz elegendő a Ripple ellen, és továbbra is a kifejezetten optimista hozzáállásukat hangoztatják, hogy az XRP mögött álló vállalat győzni fog.


Olvastad már? Vöröslik a kriptopiac, nagy bajban az FTX

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!