12 független szervezet már vállalta a Ripple jogi támogatását

-

Egyre több a bizonyíték, ahogy a „bíróság barátai” felsorakoznak a Ripple Labs támogatására.

A Ripple fintechcég egyre több támogatóra tesz szert a kripto- és pénzügyi iparágtól az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) ellen folyó csatájában.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

November 4-én Brad Garlinghouse, a Ripple vezérigazgatója büszkén tweetelte, hogy a céget hivatalosan támogató vállalatok, fejlesztők, tőzsdék, szövetségek és befektetők száma elérte a 12-t.

A Ripple Labs általános jogtanácsosa, Stuart Alderoty szerint az amicus beadványok halmaza egyre csak gyűlik.

Az amicus brief egy olyan jogi dokumentum, amelyet fellebbviteli ügyekben nyújtanak be, hogy a bíróságot segítsék azzal, hogy további releváns információkat vagy érveket szolgáltatnak. Ezeket a beadványokat az amicus curiae nyújtja be, ami latinul „a bíróság barátja”.

„Példátlan (úgy tudom), hogy ez ebben a szakaszban történjen” – kiáltott fel Garlinghouse.

November 3-án az SEC indítványt nyújtott be, hogy november 30-ig hosszabbítsák meg az összes válaszirat benyújtásának határidejét.

Analisa Torres bírónőt arra kérte, hogy rendelje el, hogy minden további amicus beadványt november 11-ig nyújtsanak be.

ripple
Forrás: wikipedia.org

Alderoty gúnyolódott az SEC válaszán, azt állítva, hogy az ügynökségnek „több időre van szüksége, nem arra, hogy meghallgasson vagy részt vegyen, hanem arra, hogy vakon buldózeroljon tovább”.

Garlinghouse korábban 2023 első felében remélte a lezárást, de a bizonyítékok gyarapodásával az SEC tovább húzhatja az ügyet.

A legutóbbi amicus briefet a Cryptillian Payment Systems nyújtotta be november 3-án, amit James K. Filan védőügyvéd is megerősített.

A Veri DAO szintén november 3-án csatlakozott a Ripple támogatóinak listájához a saját amicus briefjével.

Egyre többen támogatják a Ripple-t

Akik már benyújtották a beadványokat, többek között a Coinbase, a Digitális Kereskedelmi Kamara, a Crypto Council for Innovation, a Blockchain Association, a Valhil Capital, az I-Remit, a Spend The Bits, a Tapjets, a Investor Choice Advocates Network (ICAN) és John Deaton több mint 75.000 XRP-befektető nevében.

Az amerikai értékpapír-felügyelet 2020 decemberében lépett fel a Ripple ellen, azzal vádolva a vállalatot és annak vezetőit, hogy szabályozatlan értékpapír-értékesítést hajtottak végre az XRP tokenjükkel kapcsolatban.

Közel két évvel később a csata még mindig tart, de a Ripple támogatása egyre nő, ahogy az ügye erősödik.

Garlinghouse korábban kijelentette, hogy a Ripple megfontolná a megegyezést az SEC-vel, feltéve, hogy az XRP-t nem minősítik értékpapírnak.


Olvastad már? A Glassnode azt mondja, a jelek szerint a bitcoin elérte a mélypontot

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Jernej Furman

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!