A Glassnode azt mondja, a jelek szerint a bitcoin elérte a mélypontot

-

Alacsony volatilitás és magas on-chain veszteségek jellemzik a bitcoint, de összességében a veszteséges UTXO-knak még mindig van mit tenniük, hogy elérjék a korábbi piaci mélypontokat.

A Bitcoin-eladók talán nem kapituláltak eléggé, de a jelenlegi trendek „tipikusak” a medvepiacok végére.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Glassnode on-chain elemző cég adatai szerint az eladók viselkedése arra utal, hogy egy makro árfolyamalj van kialakulóban.

Az eladók kimerülése arra utal, hogy „közel” vagyunk a bitcoin medvepiaci mélypontjaihoz

A Glassnode a bitcoin medvepiacának végéhez közeledő legújabb utalása szerint a hálózat jelenleg az alacsony volatilitás és a magas on-chain veszteségek „tökéletes viharát” éli át.

A Seller Exhaustion Constant, amelyet az egy hónapos gördülő volatilitásból és az on-chain tranzakciók nyereségességéből számolnak ki, így hosszú távú mélyponton van.

Ahogy egy Twitter-posztban kifejtik, az ilyen mélypontok ritkák, eddig csak hét alkalommal fordultak elő.

Ebből hatszor felfelé irányuló volatilitás következett be, ami arra utal, hogy a Bitcoin hamarosan véget vethet a csökkenő trendnek.

„A bitcoin eladói kimerülési konstans 2018 novembere óta a legalacsonyabb értéket rögzítette” – kommentálta a Glassnode.

Egy későbbi vitában a vezető on-chain elemző, Checkmate az adatokat a medvepiacokra „jellemzőnek” nevezte, hozzátéve, hogy az ilyen szintek „a mélypontok közelében” fordulnak elő.

A Seller Exhaustion Constant eredetileg az ARK Invest munkatársa és a népszerű Puell Multiple indikátorért felelős David Puell hozta létre.

„Az alább látható eladói kimerülési konstans a bitcoin teljes forgalomban lévő kínálatának nyereségben lévő százalékát szorozza meg az elmúlt 30 nap volatilitásával” – magyarázta Yassine Elmandjra, az ARK elemzője egy tavalyi cikkében.

„Ez a mérőszám azt méri, hogy a két tényező összhangban van-e. Konkrétan az alacsony volatilitás és a magas veszteségek kombinációja kapitulációval, önelégültséggel és a bitcoin árfolyamának mélypontjával jár együtt.”

bitcoin

Bitcoin Seller Exhaustion Constant kommentált grafikon. Glassnode / Twitter

Még nem tartunk egészen ott

Az el nem költött tranzakciós kimenetekre (UTXO) vonatkozó további adatok mindazonáltal azt mutatják, hogy a veszteségeket is figyelembe véve az on-chain mozgatott BTC-k jelenlegi szintje nem egyezik a történelmi medvepiaci mélypontokkal.

glassnode

Bitcoin UTXO nyereség/veszteség diagram. Forrás: Glassnode

Október 29-én, a legutolsó olyan időpontban, amelyre vonatkozóan rendelkezésre állnak statisztikák, az UTXO-k 75%-a nyereségben volt – ez szöges ellentétben áll 2018 végével, amikor ez az arány jóval 50% alá süllyedtek.

Nyereségben lévő UTXO-k chartja. Forrás: Glassnode

Olvastad már? Új NFT funkció a Metamaskban

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!