Bitcoin, Ethereum technikai elemzés

-

A bitcoin csütörtökön a 20.000 dolláros szint felé esett, miután az amerikai jegybank ismét kamatemelésre lépett.

A Fed 75 bázisponttal (bps) emelte a kamatokat, tehát úgy döntött, hogy fenntartja a jelenlegi sólyompolitikáját.

Az Ethereum, amely kezdetben a hírre felpörgött, a mai kereskedési nap során is csökkent.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Bitcoin

A Bitcoin (BTC) a csütörtöki napon esett, mivel a tegnapi Fed-ülés utóhatásaként a medvés hangulat erősödött.

A Federal Reserve döntését követően, miszerint kamatemeléssel fenntartja a jelenlegi hawkish politikát, a BTC/USD árfolyam 20.742,81 dolláros csúcsra szökött.

Ez a hangulat azonban megváltozott, mivel a piacok most arra számítanak, hogy ez lesz az utolsó ilyen emelés a Fed részéről.

bitcoin

BTC/USD – Napi grafikon

A BTC/USD a nap korábbi részében 20.087,13 dolláros mélypontra esett, és ez akkor történt, amikor a medvék megpróbálták az árat 20.000 dollár alá vinni.

A cikk írásakor a 14 napos relatív erősség index (RSI) most 51,84-nél követi az árfolyamot, ami az 53,00-as alsó szint alatt van.

Amennyiben ez a lendület a hétvégén is folytatódik, sokan arra számítanak, hogy a BTC-vel a 19.600 dolláros hosszú távú támasz közelében fognak kereskedni.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Ethereum

A bitcoin mellett az ethereum (ETH) is volatilis volt a Fed 75 bázispontos kamatemelési döntését követően.

Az ETH/USD, amely a hírre kezdetben 1.613,41 dolláros csúcsra emelkedett, csütörtökön 1.507,24 dolláros napon belüli mélypontra csúszott.

Ezzel a lépéssel a token már az ötödik egymást követő napon esett, a múlt heti nyereséget követően, amikor az árak 6 hetes csúcsot értek el.

ethereum

ETH/USD -– Napi grafikon

A grafikonra pillantva a csökkenés az RSI-t az 58,00-as hosszú távú padlóra küldte, a medvék pedig megpróbálnak ez alá a pont alá törni.

A cikk írásakor a bikák ezt eddig visszautasították, a világ második legnagyobb tokenje némileg visszapattant.

Az ETH-val jelenleg 1531,53 dolláron kereskednek, a 10 napos (piros) mozgóátlag még mindig felfelé néz, ami annak a jele lehet, hogy a rugalmas bikák várják az időt a piaci nyomás növelésére.


Olvastad már? Hedera Hashgraph (HBAR) befektetők figyelem

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A szakértők szerint a legjobb altcoinok készen állnak a rövid távú nyereségre

Vendégbejegyzés A kriptopiac a fellendülés erős jeleit mutatja, felkeltve a tapasztalt befektetők és az újonnan érkezők figyelmét egyaránt. A bikás tendenciával a láthatáron a reflektorfény a kiválasztott...

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!