Kezd magához térni a Binance defi-ökoszisztémája

-

A BNB Chain 2021 harmadik negyedéve óta 93%-os esést tapasztalt a Binance defi-aktivitásban. Most viszont úgy tűnik, kezd javulni a helyzet.

A közel egy éves gyengélkedés után, amelyet a medvepiac hozott, a jelentések szerint a BNB számottevő növekedést mutat a kereskedési volumenben a defi szektorban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ennek ellenére az NFT-k terén még mindig a lejtmenet az úr.

Binance defi ökoszisztéma kezd javuló helyzetet mutatni.

A DappRadar legújabb kimutatásából látható, hogy az Ethereum után a második legnagyobb defi ökoszisztémával rendelkező hálózat a BNB Chain, 7,6 milliárd dolláros lekötött tőkével.

Ez a 7,6 milliárd dollár majdnem 30%-os erősödés az idei második negyedévhez képest, de még mindig van mit behozni, hiszen a tavalyi értékekről 93%-os esést szenvedett el.

Binance defi

A GameFi esetén a hálózat részesedése 36,6%, ezzel az első helyen áll. A második az Ethereum 20,2%-kal, a harmadik pedig a Polygon 11,8%-os piaci részesedéssel a területen.

A BNB Chain hálózatán több, mint 300 különböző defi applikáció található, ezek közül a PancakeSwap, a Venus és az Alpaca Finance a három legnagyobb.

Binance defi

A blokklánc kétségkívül a legnagyobb mértékben a PancakeSwap népszerűségének köszönheti a sikert, ebben a protokollban van lekötve a tőke 68%-a, azaz nagyjából 4,1 milliárd dollár.

A Venus 995 millióval, az Alpaca Finance pedig 530 millió dollárral birtokolja a dobogó másik két helyét.

Az NFT-k esetében nem ennyire rózsás a helyzet, az idei évben közel 33%-kal csökkent a szektor forgalma, és az idei harmadik negyedévre már összesen csak 185 ezer dollárnyi token cserélt gazdát.

A kereskedők létszáma is zsugorodik, három hónap alatt 45%-kal lettek kevesebben az egyéni felhasználók.

A DappRadar számai összességében optimizmusra adhatnak okot, de arra is rávilágítanak, hogy az egyes projekteknek komoly munkába kerül a jelentős növekedés elérése.

A defi, mint ötlet viszont továbbra is népszerű.

Nemrégiben Szingapúrban kavarta fel az állóvizet a hír, hogy a helyi központi bank saját maga is használni kezdi majd ezt a technológiai megoldást, a DBS Bank közreműködésével.

A DBS bejelentette, hogy tesztelni kezdik a saját forex üzletágukban és az állampapírok kereskedelmében a likviditási poolok használatát, igaz, ezek engedélyes, jóváhagyott változatát.

Tovább informálódnál? Segítségre vágysz?
Erre jött létre a Binance Klub Magyar Közössége! 
(A meghívónk 10% örök kedvezményt ad minden új csatlakozónak)

 

A sajtó kérdéseire válaszolva a Project Guardian nevű állami kezdeményezés mögött állók elmondták, tanulmányozzák a publikus blokkláncokon működő tokenizációs módszereket.

A DBS Bank szóvivője pedig megosztotta, hogy a bank a Polygon hálózatán fogja az Uniswap egyik forkját használni.


Olvastad már? Az új Bitcoin Yardstick metrika szerint a $20K BTC most rendkívül olcsó

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!