Az új Bitcoin Yardstick metrika szerint a $20K BTC most rendkívül olcsó

-

Korábban csak egyszer volt ilyen jó a bitcoin árfolyama a hash rate-hez képest – és ez még jóval a 2017-es történelmi csúcs előtt volt.

Egy egyszerű, de elegáns Bitcoin-ármérce visszatért a 2017-es bikapiac előtti mélypontokhoz.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Amint azt megalkotója, Charles Edwards, a Capriole vagyonkezelő vezérigazgatója megjegyezte, a Bitcoin Yardstick most a történelem második legalacsonyabb szintjén áll.

A Yardstick minden idők második legalacsonyabb értékén áll

Miközben az on-chain lévő mérőszámok szerint a BTC/USD esetében klasszikus makrofenékre lehetünk figyelmesek, egyesek szerint a bitcoin nem éppen úgy fog viselkedni, ahogyan azt az átlagos hodler hiszi.

A Bitcoin Yardstick a Bitcoin piaci tőke és a hash rate arányát méri – két olyan alapvető mérőszámot, amelyek egymáshoz viszonyítva kulcsfontosságú árfolyam-betekintéseket nyújtanak.

Ahogy Edwards mondja, minél alacsonyabb az érték, annál „olcsóbb” a bitcoin – több hash rate-et alkalmaznak az alacsony árú coinok biztosítására.

Bár figyelmeztet arra, hogy ez „nem befektetési tanácsadás”, ez hatással van a leendő vásárlókra – a nem realizált érték nagy része abban a munkában rejlik, amelyet a Bitcoin-kínálat biztosítása érdekében végeztek az árleszorítás során.

Jelenleg a Bitcoin-hálózat hashrátája minden idők legmagasabb értékei közelében van, míg az ár a legutóbbi, 2021 novemberében látott csúcsokhoz képest mintegy 75%-kal csökkent.

„Ma látjuk a Bitcoin Yardstick második legalacsonyabb értékét a Bitcoin történetében” – kommentálta Edwards:

„Ez azt jelenti, hogy relatív alapon a Bitcoin rendkívül olcsó, tekintve, hogy mennyi energiát használnak fel a világ legerősebb számítógépes hálózatán.”

Bitcoin Yardstick kommentált grafikon. Forrás: Edwards/ Twitter

A Bitcoin hashrátája folyamatosan emelkedik

A Yardstick a proof-of-work (PoW), a Bitcoin-hálózat bányászati algoritmusának koncepcióját veszi alapul, és annak azon képességét, hogy a termelői tevékenység alapján idővel értéket tároljon és növelje is azt.

Saifedean Ammous akadémikus The Bitcoin Standard című korszakalkotó könyve nagymértékben foglalkozik ezzel az elképzeléssel.

A jelenlegi forgatókönyv ellenkezője, amikor az ár magas az elvégzett munkához képest, a 2013-as és a 2017-es bikapiaci években fordult elő.

A 2021-es év áprilisában, illetve novemberében a bitcoin kettős csúcsát több kiugrás is kísérte, de egyik sem érte el a korábbi csúcsok mértékét.

Bitcoin Yardstick grafikon. Forrás: Glassnode

Amint arról a Cointelegraph beszámolt, a Bitcoin-bányászok a gombamód szaporodó hashráta ellenére jelentős stressznek vannak kitéve, mivel a haszonkulcsok megszorultak.

A nyáron már volt egy időszak, amikor a bányászok „kapituláltak”, és Edwards augusztusban lefektette a folyamatban lévő fellendülés bizonyítékait.


Olvastad már? Kadena ár előrejelzés: Mi a Kadena (KDA)?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Egy amerikai szenátor is beszédet tartott a Bitcoin Policy Summit rendezvényen

Marsha Blackburn egyértelművé tette, hogy számára mennyire jól beleillik a bitcoin a magánszféra és a fogyasztóvédelem kategóriájába, és, hogy a jövőben a mainál sokkal nagyobb...

A 99Bitcoins lehet a következő berobbanó BRC20 token?

A Bitcoin ezen a héten kifejezetten erős arcát mutatta, nemrég ugyanis visszaszerezte a 70.000 dolláros árfolyamot, miután 5 százalékot emelkedett. Eközben az újonnan előértékesített BRC20...

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!